Twisto získalo certifikaci Digital First, chce zcela nahradit plastové karty mobilem

1
Twisto získalo certifikaci Digital First, chce zcela nahradit plastové karty mobilem
Fotografie: Twisto
  • Twisto chce nahradit platby klasickými plastovými kartami mobilem
  • Pomůže k tomu virtualizovaná platební karta přímo v aplikaci
  • Twisto se zavázalo, že klasické platební karty přestane vydávat do roku 2025

Platby mobilem jsou už i v tuzemsku naprosto běžnou záležitostí – platit můžete telefony s Androidem i iOS díky Apple Pay. Mnoho lidí už peněženku při placení ani nepotřebuje: vše obstará smartphone. Twisto chce podpořit celkový trend, od Masteracard obdrželo certifikaci Digital First. Všichni jeho zákazníci tak automaticky dostanou virtuální platební kartu do své aplikace, o plastovou budou moci zažádat. Díky tomuto digitálnímu řešení může Twisto zájemcům o plastovou kartu od Mastercard nabídnout moderní a designově čisté řešení bez čísla karty, CVC kódu či dokonce jména na přední straně karty.

Twisto nabídlo českým i polským zákazníkům virtuální karty letos v březnu, aktivovat si všichni mohou tuto kartu ve svém účtu. Od 4. května dostávají virtuální platební kartu všichni noví zákazníci automaticky. Tuto si jednoduše v mobilní aplikaci přidají do Google Pay nebo Apple Pay. Díky certifikaci Digital First pak firma nemusí tradiční plastovou kartu vůbec vyrobit. Ti, kdo se bez ní neobejdou, potom dostanou kartu jenom se jménem, případně přezdívkou a s číslem karty na zadní straně. Karta neobsahuje ani bezpečnostní CVC kód, je tak v případě krádeže takřka nezneužitelná pro online nákupy.

„V digitální době, kdy mobilní telefon máme takřka přilepený k ruce, některé věci jednoduše přestávají dávat smysl. Twisto karty tak již brzy budou designově čisté a tím unikátní. Inovaci jsme v Twistu vždy stavěli především na bezpečnosti. Informace o kartě jsou ukryty bezpečně v našem účtu. Počítáme, že zákazník si je bude nejčastěji vyhledávat přes mobilní telefon, jsou tak chráněny heslem, otiskem prstu nebo biometrikou obličeje,“ vysvětluje Šmída.

Nejekologičtější karta je nevyrobená karta. V dnešní době plastové se počítá každá úspora. Pro zajímavost: na výrobu karty o váze přibližně 5 gramů připadá ekologická zátěž v podobě 25 gramů CO2.

Diskuze ke článku
Marek
Ve článku je nepřesnost - virtuální karta zatím nejde přidat do Apple Pay, podporuje jen Google Pay.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze