UFO bude i nadále záhadou. NASA pro objasnění nemá dostatek dat

UFO bude i nadále záhadou. NASA pro objasnění nemá dostatek dat
Fotografie: NASA/Joel Kowsky
  • Skupina pro vyšetřování neidentifikovatelných létajících objektů zahrnuje 16 členů
  • Pro objasnění záhadných jevů však bylo získáno nedostatečné množství dat
  • Do budoucna tak bude potřeba vytvořit plán, jak získat lepší data

NASA poslední květnový den uspořádala setkání, kde nezávislý studijní tým UAP založený minulý rok v červnu zveřejnil své poznatky. Tým se má zabývat nejen informacemi o UFO, ale i o další neidentifikovatelné létající objekty (UAP), což zahrnuje i přírodní jevy nebo neidentifikovatelná letadla. Skupina zahrnuje celkem 16 vyšetřovatelů, kteří jsou vzdělaní v různých oborech včetně astronomie, oceánografie a dalších.

Někdy jsou anomálie opravdu zajímavé a poukazují na nový fyzikální jev. A myslím si, že z nich vzešla řada zajímavých lekcí. Musíte být rozhodnuti přijít na způsoby, jakými můžete specializovaná pozorování provádět a optimalizovat pozorovací strategii,“ řekl pro space.com astrofyzik David Spergel. Všichni členové týmu však poukázali na to, že pro pochopení těchto záhadných jevů mají málo dat. Jelikož se však informace o UFO těší veřejnému zájmu, chce NASA pokračovat ve vědeckém zkoumání.

Je povinností tohoto národa určit, zda tyto jevy představují nějaké potenciální riziko pro bezpečnost vzdušného prostoru. V první řadě nám to poskytuje příležitost rozšířit naše chápání světa kolem nás,“ uvedl na setkání asistent zástupce přidruženého administrátora pro výzkum v rámci ředitelství vědeckých misí Daniel Evans. Tým UAP tak byl do budoucna pověřen, aby vytvořil plán, jaké vědecké přístroje by měly být použity pro získání použitelných dat k budoucímu zkoumání UAP.


Současné úsilí o získávání dat je podle Spergela nesystematické a roztříštěné z různých agentur, které navíc používají i nekalibrované nástroje. Do budoucna se tak tým pokusí získat relevantnější data, ze kterých bude moci vyvodit závěry. „Tvrzení, že jsme viděli něco, co je důkazem mimolidské inteligence, by vyžadovalo mimořádné důkazy. A to jsme neviděli. Myslím, že je důležité si to ujasnit,“ řekl Spergel.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze