Úlet roku: televizor, který můžete olizovat

Úlet roku: televizor, který můžete olizovat
Fotografie: Isi Parente, unsplash.com
  • Přístroj má zásobníky s různými chutěmi, kterými dokáže imitovat skutečné jídlo
  • Směs chutí pak uživatel slízne z jednorázové fólie
  • Do komerční výroby se produkt nejspíš nedostane

Mohlo by se zdát, že v oblasti televizorů už není moc co vynalézat. Výrobci se většinou soustředí na vylepšování obrazu, netradiční technologická řešení a rozšiřování chytrých funkcí. Reuters však nyní přišel se zprávou o posledním vynálezu japonských vědců, který na první pohled vypadá jako aprílový vtípek. Jejich Taste the TV (TTTV) je však produkt, který je myšlen zcela vážně. Jeden z jeho tvůrců, profesor Homei Miyashita, se pro jeho tvorbu rozhodl kvůli pandemii koronaviru, která znemožnila lidem cestovat a také navštěvovat restaurace.

Společně se svými studenty tak strávil rok na vývoji zařízení, jehož součástí je deset různých kanystrů s nejrůznějšími chutěmi. Jejich smícháním lze docílí chuti jídla, které vidíte na obrazovce – stačí jen olíznout připravenou směs z jednorázové fólie na obrazovce.

Nápad je to poměrně odvážný a lze si jen těžko představit situaci, že se v závěru své oblíbené kulinářské show zvednete z gauče a začnete olizovat obrazovku. Tvůrce spíše počítá s tím, že si jeho zařízení v hodnotě 100 000 jenů (asi 20 tisíc korun) oblíbí kuchaři, sommelieři a nadšenci do gastronomie. Profesor Miyashita si rovněž dokáže představit, že by se jeho vynález mohl stát klíčovou součástí různých kuchařských kvízů a soutěží.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze