Úřad pro kontrolu potravin a léčiv povolil aplikaci vakcíny Pfizer dětem od 12 let

Úřad pro kontrolu potravin a léčiv povolil aplikaci vakcíny Pfizer dětem od 12 let
Fotografie: Pfizer
  • Vakcína byla původně povolena od 16 let
  • Vakcíny Moderna a J&J jsou povoleny od 18 let

Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) v USA povolil nouzové užití vakcíny proti COVID-19 od firmy Pfizer pro děti od 12 let věku. Podle CNN byla původně vakcínu povoleno podávat od 16 let. Vakcíny od firem Moderna a Johnson & Johnson jsou povoleny podávat až od 18 let.


FDA se takto rozhodl poté, co firma Pfizer doložila data, která ukazují, že vakcína podána 2 260 dětem od 12 do 15 let měla 100% účinnost. „Reakce na vakcínu byla vynikající a ve skutečnosti byla lepší u nejmladších než lidí ve věkové skupině 16 – 25 let,“ uvedl Dr. Peter Marks, ředitel centra pro hodnocení a výzkum biologů FDA.

Diskuze ke článku
Alois Lopata
Alois Lopata
Jen naprostý psychopat by nacpal do svého dítěte (i do sebe) takové svinstvo, které podle nejnovější studie německých a holandských vědců provádí změny ve vrozené lidské imunitě, což může mít v budoucnu velmi vážné důsledky. Zadejte si na google "COVID-19 vaccine reprograms innate immune responses". Kór když k tomu není absolutně žádný důvod, neboť čínská rýma je pro děti naprosto neškodná a její průběh zcela bezpříznakový.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze