V Berlíně prasklo největší volně stojící akvárium na světě

V Berlíně prasklo největší volně stojící akvárium na světě
Fotografie: unsplash.com
  • Akvárium bylo domovem zhruba 1 500 ryb
  • Zranění byli pouze dva lidé
  • Příčina nehody zatím není známá

Německé záchranné služby v pátek zasahovaly v centru Berlína u nečekané nehody. V tamní budově DomAquarée, kde se nachází také hotel, prasklo 16metrové akvárium. Více než 100 záchranářů bylo povoláno k odstranění škod v komplexu, ve kterém se nachází hotel Radisson Blu ve čtvrti Mitte. Při nehodě byli zraněni dva lidé. Příčina nešťastné události zatím není jasná.


Kolem 5:45 místního času se ozval velmi hlasitý zvuk a části fasády hotelu, kde se akvárium nacházelo, se zřítily na ulici. Před hotel se vylilo velké množství vody. „Akvárium je poškozeno, uniká z něj voda. Situace v tuto chvíli není jasná,“ uvedli na Twitteru berlínští hasiči. Oblast byla z velké části uzavřena. Budova DomAquaree leží pouhých 350 metrů od berlínské katedrály a nachází se v ní akvárium Sea Life spolu s takzvanou AquaDom, obří nádrží, která je domovem zhruba 1 500 druhů tropických ryb. „AquaDom je největší volně stojící válcovité akvárium na světě,“ uvádí DomAquaree. Akvárium bylo naposledy v rekonstrukci v roce 2020, kdy byla vypuštěna všechna voda, aby mohla být nádrž pečlivě zkontrolována.

Policie evakuovala celý hotel kvůli obavám z poškození konstrukce. „Prostě chaos. Celé akvárium prasklo, a to, co zbylo, je úplně zdevastované. Spousta mrtvých ryb a trosek,“ řekla reuters.com jedna z návštěvnic hotelu. Záchranáři společně s psovody prohledali přízemí komplexu a žádné oběti nenašli. Hasiči ani policie se zatím nevyjádřili k osudu ryb.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze