V budoucnu by mohla přijít smrtelnější pandemie než koronavirus

V budoucnu by mohla přijít smrtelnější pandemie než koronavirus
Fotografie: unsplash.com
  • Svět by se měl ze současného stavu poučit a být případně připraven na další vir
  • Panel zdravotních expertů WHO chce, aby byl svět finančně zajištěn kvůli případnému řešení další pandemie
  • Profesorka Sarah Gilbert má také obavy kvůli rychle se šířící variantě omikron

Profesorka Sarah Gilbert, která se podílela na vývoji vakcíny proti koronaviru od firmy AstraZeneca, varovala, že případná další pandemie, která by mohla přijít, by mohla být daleko horší a smrtelnější než aktuální pandemie koronaviru. Svět by se měl ze současného stavu poučit a být případně připraven na další vir, který by se mohl objevit.


„Pravdou je, že další pandemie by mohla být daleko horší. Další vir by mohl být smrtelnější, nakažlivější nebo obojí. Není to naposledy, co nějaký virus ohrožuje naše životy,“ řekla Sarah Gilbert na přednášce Richarda Dimblebyho. „Pokroky, kterých jsme dosáhli, a znalosti, které jsme získali, nesmíme zapomenout,“ dodala.

Panel zdravotních expertů Světové zdravotnické organizace (WHO) chce, aby byl svět finančně zajištěn kvůli případnému řešení další pandemie. Podle reuters.com WHO navrhovala finanční jistinu ve výši 10 miliard dolarů ročně.

Profesorka má také obavy kvůli rychle se šířící variantě omikron. Není si jistá, zda jsou vakcíny dostatečně účinné proti této variantě. „Dokud nebudeme vědět více, měli bychom být opatrní a podniknout kroky ke zpomalení šíření této nové varianty,“ řekla.

Diskuze ke článku
Michal Lobon
Michal Lobon
Strašit lidi je vždycky to nejjednodušší..
Petr Chejn
Petr Chejn
Ano a i třetí světová válka !
Helena Vernerová
Helena Vernerová
Nemyslím,že by byla válka-ta by byla koncovkou možná i pro planetu.jen se musíme zbavit nájezdníků,kteří to dnes dělají jinou cestou.Blbové jim ji otevřeli ...a nepochopili křivárnu....předkové to hnali v samém začátku.My ten nájezd budeme zvládat těžko...ale lze.Tvrdě.Jinak to nejde.Jinak je to konec-a Evropa zkončí.A hovada,která otevřela vrátka mohou poděkovat bábě Merklové...Herzliche willkommen!!Tak jo.Jen si to blbko neuvědomilo následky...Páni!!To byla politička!Je pryč!!Bohužel pozdě!Hitler nás nezničil válkou-hovada v jeho stopách-zničili dokonce i sebe!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze