Vedro k zalknutí? Sony slibuje klimatizaci, kterou schováte pod košili

Vedro k zalknutí? Sony slibuje klimatizaci, kterou schováte pod košili
  • Zařízení využívá Peltierův článek
  • Slibuje ochlazení až o 13 stupňů

Vlna veder opakující se prakticky každý rok inspiruje nejednoho vynálezce k přemýšlení nad tím, jak si s něčím takovým poradit. Zatímco řešení na globální úrovni je v nedohlednu, ohledně jednotlivce se rýsuje jedna možnost už na jaro příštího roku. Aspoň to slibuje Sony na svojí crowdfundingové platformě.

Jeho zařízení pojmenované Reon Pocket vypadá sice převratně, ale jen uvádí do praxe vynález starý téměř dvě století nazvaný Peltierův článek. Revoluční v tomto případě je pouze miniaturizace, která umožňuje posun od automobilových ledniček ke kapesnímu zařízení, které bez problémů schováte pod košili. Pokud to vyjde, pak se můžete těšit, že vás v létě zařízení ochladí až o 13 °C a v zimě vám naopak 8 stupňů přidá. To všechno po dobu 24 hodin, než budete muset znovu nabíjet přes USB-C port. Všechno samozřejmě můžete nastavovat a sledovat přes aplikaci v připojeném smartphonu.

Reon Pocket

Příspěvek pro obdržení jednoho kusu Sony stanovilo na 12 760 jenů, tedy asi 2 700 korun. Takový přepočet je však čistě hypotetický, protože účast na kampani je prozatím omezena na Japonsko. Tak snad do příštího léta stihne Sony masovou produkci.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze