Revoluční VR modul od HTC Vive kompletně nasnímá váš obličej i pohyb očí

Revoluční VR modul od HTC Vive kompletně nasnímá váš obličej i pohyb očí
Fotografie: HTC
  • Novinka pečlivě snímá obličejové výrazy i různé části, ať už se jedná o oblast rtů, nosu, brady nebo třeba zubů
  • Vive Full Face Tracker zvládne rovněž velmi přesně sledovat pohyb očí, a to ve 120 FPS

Virtuální realita HTC Vive se dlouhodobě řadí k tomu vůbec nejlepšímu na trhu a nyní posouvá laťku zase o něco výš. Společnost uvedla nové příslušenství, respektive speciální modul „Vive Full Face Tracker“ pro kompletní snímání obličeje určený pro brýle Vive XR Elite.

Stačí jen připojit a začít trackovat

Dnešním dnem odstartovaly (před)objednávky speciálního příslušenství (modulu), který umožní sledovat a do virtuální reality dokonale přenést každý výraz v obličeji. Připojení k brýlím je pak typu „plug-and-play“, což znamená, že se uživatel nemusí o nic starat a modul jednoduše stačí připojit s využitím obyčejného USB-C konektoru.

Je to skvělá zpráva pro celkový zážitek z VR, od přirozenějších a realističtějších avatarů přes pomoc animátorům, výzkumníkům, ve zdravotnictví a mnoho dalšího. V minulosti jsme ostatně také mohli vidět fantastické způsoby, jak využít sledování očí a obličeje jako vstupy pro hry a další virtuální zážitky,“ uvedl Shen Ye, globální produktový ředitel HTC Vive „Modul jsme vytvořili i za pomoci naší platformy Vive Wave, která podporuje i OpenXR, takže vývoj softwaru je opravdu snadný. Díky tomu bude vše, co bylo vytvořeno pro sledování očí a obličeje pomocí zařízení Vive Focus 3, fungovat i s novinkou Vive Full Face Tracker.

Schopnost sledovat pohyb očí ve 120 FPS

Novinka pečlivě snímá obličejové výrazy i různé separátní části, ať už se jedná o oblast rtů, nosu, brady nebo třeba zubů. Snímání probíhá v 60Hz režimu, což znamená, že jsou veškeré výrazy přesně vykresleny ve VR a mimika obličeje během konverzace odpovídá mluvenému slovu.

HTC Vive Full Face Tracker
Připojení k brýlím obstará obyčejný USB-C konektor

Vive Full Face Tracker může rovněž velmi přesně sledovat pohyb očí, a to ve 120 FPS. Zároveň přináší inovativní autokalibrační funkci s využitím vzdálenosti mezi očními zorničkami, díky níž umí automaticky nastavit headset tak, aby byl uživateli pohodlný. Tato funkce rovněž umožňuje, aby headset využívalo hned několik uživatelů, kteří tak nemusí nastavení manuálně resetovat pokaždé, když si brýle nasadí někdo jiný. Se zapojením modulu pak pochopitelně neschází ani možnost nastavení dioptrií. Pokud vás novinka zaujala, můžete navštívit stránky vive.com, kde najdete více informací.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze