Vybíráme nejlepší pomocníky do kuchyně

Vybíráme nejlepší pomocníky do kuchyně
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Dnes se zaměříme na ty nejlepší přístroje do kuchyně s různým zaměřením
  • Ukážeme si mixér, horkovzdušnou fritézu, domácí pekárnu, ale i automatický kávovar

Vaříte rádi, nebo z donucení? Ať už je to u vás jakkoliv, dnešní výběr je věnovaný všem, kteří tráví čas v kuchyni přípravou jídla. Pomocníků do kuchyně je nepřeberné množství s různým zaměřením. My vám ukážeme ty nejlepší pomocníky, které v kuchyni oceníte na pečení, vaření, mixování, přípravu kávy, nebo pro fritování jídla bez tuku. A potěšíme i nadšence mobilních aplikací, jelikož ani kuchyňských pomocníků se chytré spotřebiče nevyhýbají. Které přístroje tedy stojí za to pořídit do domácnosti?


ETA Delicca II 7149 90030


Domácí pekárny jsou dnes celkem běžné vybavení kuchyně. ETA Delicca II toho umí ale trochu více než jen upéct chleba. Nabízí hned 12 programů a ty, které jsou tak trochu nadstandardní, jsou jogurt a džem. Ano, v této pekárně si můžete udělat domácí jogurt a džem, a to vcelku jednoduchým způsobem. Ani klasické pečení chleba vám nezabere příliš práce, stačí vložit ingredience a zapnout příslušný program.

Co se týče chleba, můžete si vybrat mezi třemi velikostmi - 1 kg, 1,25 kg a 1,5 kg a pekárna nabízí i tři možnosti zbarvení kůrky – světlá, tmavší a nejtmavší. Kromě toho nabízí i programy na celozrnný chléb, bezlepkový, ale i sladký. Můžete si také zvolit pouze možnost hnětení, kterou využijete při přípravě ostatních těst. Pekárnu si můžete koupit za necelé 4 000 Kč, což je za to co umí, za nás férová cena.

Krups Intuition Experience+


Pokud si nedovedete představit ráno bez kávy, pak zpozorněte. Uznáváme, že s cenou okolo 20 000 Kč není tento kávovar určen pro všechny, pokud ale cenu neřešíte, bude pro vás tento designový kousek možná ten pravý. Zásobník pojme až 250 gramů kávových zrn, která kávovar dokáže namlet tišeji než běžné kávovary a zásobník na vodu překvapí objemem na 3 litry.

Kávovar ovládáte pomocí dotykového displeje, který je samozřejmě v českém jazyce a abyste pokaždé nemuseli hledat svůj oblíbený nápoj, můžete si jej uložit do svého profilu, což následný výběr urychlí. Pokud vám to přijde zbytečné, rozhodně je to praktické – na výběr totiž máte z 21 přednastavených nápojů, včetně ledových nápojů a vody pro přípravu různých čajů. Nechybí ani Cappucino, Flat White, Frappé, ledová káva či napěněné mléko. A jeho čištění se bát nemusíte – za snadné čištění získal kávovar i certifikát TÜV Rheinlan.

Cosori CS158-AF Premium


Horkovzdušná fritéza Cosori patří mezi ty prostornější, a tak je vhodná i pro vícečlennou rodinu. V balení navíc najdete i mřížku na grilování a 5 jehel na špízy. Vybrat si můžete hned z 9 přednastavených programů a případně je upravovat dle potřeb. Oceníte i velký displej, který se lehce ovládá a možnost předehřátí a udržování teploty.

Tuto fritézu si také můžete propojit s aplikací VeSync. Počítejte ale s tím, že je v angličtině. V aplikaci můžete sledovat, kdy bude jídlo hotové, případně si ukládat dříve nastavené programy a najdete zde také velké množství receptů. Jídlo připravila vždy perfektně a křupavě. Za nás patří tato fritéza jednoznačně k těm nejlepším. Pokud i vás zaujala, můžete si ji pořídit přibližně za 4 000 Kč.

Xiaomi Smart Blender


A máme tu další chytrý přístroj do kuchyně. Tento mixér vás potěší ať už si rádi vychutnáváte smoothie, drinky s ledovou tříští, polévky, nebo chcete dětem dělat domácí příkrmy. Celý mixér ovládáte jedním tlačítkem, na kterém je i displej, nebo jednoduše přes aplikaci Xiaomi Home. Aplikace je pouze v angličtině, ale můžete si zde vybírat z velkého množství receptů a svoje si případně ukládat.

Co dělá tento mixér tím lepším? Jednoznačně to, že neumí jen mixovat. Pokud do něj totiž vložíte ingredience, dokáže vám uvařit krémovou polévku, zeleninový příkrm či ovocnou přesnídávku. Dokáže rozmixovat kukuřici i hrášek tak, že nezanechá žádné zbytky slupek. Pokud vás zajímá čištění, i na to výrobce myslel. Mixér má speciální program na čištění čepelí a v balení dostanete šikovný kartáček, který pomůže s případnými zbytky na spodní části. Tohoto pomocníka si můžete domů pořídit za 3 000 Kč, což je k tomu co umí, odpovídající cena.

Lauben Sous Vide Stick


Pokud chcete vaše kulinářské schopnosti posunout trochu dále, pak by vám doma neměl chybět vařič pro metodu sous vide. Vaření potravin ve vakuu při nízkých teplotách ponechá jídlu vitamíny a minerály a maso neztratí na objemu. Vařič od společnosti Lauben se ovládá jedním tlačítkem a díky displeji s podsvícenými velkými číslicemi je nastavení opravdu snadné. Teplotu si zde můžete volit mezi 20 a 95 °C a časovač můžete nastavit od 0 minut do 99 hodin a 59 minut.

Vaření ve vakuu vyžaduje i vakuovačku – v tomto případě to ale není zcela nezbytné. Součástí balení jsou dva znovupoužitelné zip lock sáčky, ze kterých můžete vytlačit vzduch a přiblížit se tak co nejvíce výsledku vakuovačky. Tento přístroj ocení zejména ti, kteří preferují maso. Vařič si hravě poradí s jakýmkoliv masem a můžete tak mít perfektně udělanou panenku, steak, nebo žebra. Díky jeho velikosti vám navíc v kuchyni nezabere žádné místo a můžete jej mít schovaný v šuplíku.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze