Tento týden začíná výstava předmětů s tématikou Harryho Pottera v Děčíně

Tento týden začíná výstava předmětů s tématikou Harryho Pottera v Děčíně
Fotografie: unsplash.com
  • Výstava začíná ve čtvrtek 28. dubna a bude trvat až do konce roku v Oblastním domě
  • K vidění bude přes 600 sběratelských kousků
  • Mezi nejvzácnější předměty patří nastříhané scény z filmových pásek nebo replika koštěte Nimbus 2000

V Oblastním muzeu v Děčíně bude od čtvrtka 28. dubna 2022 výstava více než 600 sběratelských kusů s tématikou kouzelnického světa Harryho Pottera. Majitelka a vystavovatelka Andrea Vendolská strávila sbíráním předmětů skoro 20 let. Výstavu bude možné navštívit až do konce letošního roku.


Na výstavě nazvané Harry Potter aneb Mudlové, přijeďte express! budou k vidění i velmi vzácné kousky, například nastříhané scény z originálních filmových pásek nebo replika koštěte Nimbus 2000. „Takový jeden z největších skvostů jsou filmové pásky rozstříhané po scénách a já mám z každého filmu jednu scénu, kterou nikdo jiný na světě nemá, protože ten někdo má další scénu. Pásek byl zkrátka jen jeden,“ řekla Andrea Vendolská v rozhovoru pro ČTK.

K vidění budou také podpisy herců z filmového zpracování, hůlky nebo hulák, kterého si můžeme pamatovat z druhého dílu. Pro malé návštěvníky bude nachystaná i herna, kde mohou být alespoň na malou chvilku čarodějem nebo čarodějkou. Čeká na ně hledání viteálů, létání na koštěti nebo si budou moci obléct neviditelný plášť.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze