Hrobu Dobbyho z Harryho Pottera hrozí přemístění. Lidé ho znečišťují

Hrobu Dobbyho z Harryho Pottera hrozí přemístění. Lidé ho znečišťují
Fotografie: unsplash.com
  • Hrob skřítka Dobbyho se nachází na pláži Freshwater West v západním Walesu
  • Lidé u hrobu nechávají nejrůznější předměty včetně ponožek
  • Z tohoto důvodu organizace National Trust přemýšlela o novém místě
  • Nakonec ale zůstane na svém místě

Smrt domácího skřítka Dobbyho z kouzelnického světa Harryho Pottera, který se objevil ve druhém a posledním díle, se natáčela na pláži Freshwater West v západním Walesu. Na tomto místě se nachází hrob, který každý rok navštíví mnoho turistů a fanoušků Harryho Pottera. Pláž je zákonem chráněnou památkovou rezervací a je domovem mnoha divokých zvířat, včetně ještěrek, orchidejí a vzácných ptáků hnízdících na zemi. Okolní oblasti jsou domovem velkých tuleňů šedých a některých největších mořských ptáků na světě.


Organizace National Trust se obávala, že kvůli vysoké návštěvnosti dojde k velkému znečištění pláže. Z tohoto důvodu se rozhodla, že udělá průzkum míst, kam by se hrob mohl přesunout. Fanoušci nechávali u hroby nejrůznější předměty, například pomalované kamínky se vzkazy, malé drobnosti, ale také ponožky. Ptáte se, proč zrovna ponožky? Pokud v knize nebo filmu domácí skřítek musel sloužit svým pánům, propustit ho mohou pouze tím způsobem, že od nich dostane kus oblečení. Dobby ve druhém díle dostal od svého pána ponožku, a tím se stal volným.

Po vyhodnocení průzkumu organizace National Trust uvedla, že hrob alespoň v současné době zůstane na svém místě na pláži. „Na základě výsledků průzkumu zůstane památník Dobbyho na pláži Freshwater West, aby ho lidé mohli nadále navštěvovat,“ uvedla organizace pro bbc.com. Organizace také vyzvala návštěvníky, aby už nenechávali na pláži žádné předměty. „Důvěrně žádáme návštěvníky, aby si hrob pouze fotografovali. Předměty jako ponožky, jiné drobnosti a malé malované kamínky by se mohly dostat do moře a ohrozit životy různých živočichů,“ dodala.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze