Za exkluzivní službu Starlink zaplatí beta testeři 99 dolarů měsíčně

Za exkluzivní službu Starlink zaplatí beta testeři 99 dolarů měsíčně
Fotografie: SpaceX
  • Služba satelitního internetu od společnosti SpaceX se pomalu zavádí do provozu
  • Nejdříve se k ní dostanou beta testeři z USA a Kanady

Podle cnbc.com bude satelitní internet od SpaceX stát beta testery 99 dolarů (2 300 Kč bez DPH) měsíčně. Kromě toho ale musí předem zaplatit 499 dolarů (11 600 Kč bez DPH) za hardwarovou sadu. Bez té se totiž k síti Starlink nepřipojí.

Zmíněné informace obdrželi potencionální beta testeři, kteří projevili o službu zájem, v pondělí prostřednictvím e-mailu. Společnost testovací program nazvala „Better Than Nothing Beta“. Tento název si zvolila, protože zatím očekává jen nekonzistentní výkon. Služba stále není dokonalá a pracuje se na její stabilizaci a vylepšení.

V Google Play i App Store je k dispozici samotná aplikace Starlink, která obsahuje návod na instalaci hardwaru a přístup do zákaznického servisu. Tato aplikace by také měla pomoci určit nejlepší místo k umístění antény a zkontrolovat, jestli se v blízkosti satelitní paraboly nenachází nějaké rušivé elementy.

Starlink App

Společnost doufá, že jednou bude moci poskytnout satelitní připojení celé planetě. Než se ale jejich služba rozroste, bude beta program dostupný pouze pro obyvatele USA a Kanady.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze