Začíná Suchej únor. Vydržíte měsíc bez alkoholu? A co to s vaším tělem udělá?

Začíná Suchej únor. Vydržíte měsíc bez alkoholu? A co to s vaším tělem udělá?
Fotografie: suchejunor.cz
  • Podvanácté se můžete zúčastnit akce Suchej únor a ověřit si tak vaši závislost na alkoholu
  • Česká republika vede v žebříčku nejvíce vypitých piv na hlavu
  • Pokud nebudete měsíc pít, zhubnete, ušetříte a bude se vám lépe spát

Česká republika je známá pro své pivo. Podle průzkum vypijeme na hlavu nejvíce piva za rok. A i proto je tu už 12. ročník Suchýho února, který má poukázat na to, že nepít je normální. Podle projektu je u nás milion lidí, kteří se pohybují za hranicí rizikového pití. Suchej únor má také posloužit pro ty, kteří si chtějí, nebo potřebují otestovat svoji závislost na alkoholu. Navíc měsíc bez alkoholu bude mít pozitivní vliv na vaše tělo.

Sucháče se každý rok zúčastní více jak 900 000 lidí a podle výsledků z projektu se 53 % účastníků zamyslí nad svým pitím a omezí jeho konzumaci. Letos si také můžete nově zakoupit i online batoh, který vám má ukázat, že i bez pití se můžete bavit. Najdete v něm nejrůznější benefity, online semináře, cvičení, O2 TV na měsíc zdarma a další. Registrace je pak zpoplatněna symbolickými 29 Kč – přesně tolik dní má únor.

Co udělá měsíc bez alkoholu s tělem?

Pokud vynecháte na měsíc alkohol, určitě to pocítíte. Ten totiž obsahuje takzvané prázdné kalorie – minimálně byste tedy měli nějaké to kilo shodit, jelikož váš denní příjem kalorií se výrazně sníží. Pokud jste kuřák, nejspíše snížíte i denní počet vykouřených cigaret. Ušetříte také peníze, a to ať už pijete doma, nebo chodíte do restaurace.


Další výhodou pro vás bude lepší spánek. I když se vám může zdát, že „pár panáčků“ vám pomůže lépe usnout, opak je pravdou. Možná sice dříve usnete, ale váš spánek bude nekvalitní a rozhodně nebudete tak odpočatí, jako když jdete spát střízliví. Bez alkoholu budete mít také více energie, kterou můžete věnovat například novému koníčku. Pokud se do výzvy pustíte a zjistíte, že bez alkoholu je pro vás těžké fungovat, rady jak postupovat najdete na suchejunor.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze