Zapomeňte na slabiny baterií. Ultrarychlá grafitová powerbanka dorazí už v březnu

Zapomeňte na slabiny baterií. Ultrarychlá grafitová powerbanka dorazí už v březnu
  • Powerbanka Apollo s kapacitou 6 000 mAh se zvládne nabít na 100 procent za pouhých 20 minut
  • Také ostatní zařízení ovšem dobije velmi rychle, a to díky svému výkonu až 40 W
  • Díky USB-C konektoru a výkonu je zároveň možné s powerbankou dobíjet nejen telefony, ale i notebooky či herní konzoli od Nintenda
  • Základní cena je stanovena na v přepočtu 1 300 korun
  • První kusy se dostanou k zákazníkům v březnu roku 2018

Ať už jste někde na cestách, nebo jste si jen zapomněli přes večer nabít mobil, strachovat se o stav baterie určitě nechcete. Časté hledání zástrček vyřešil před několika lety částečně příchod powerbanek, ze kterých můžete svá zařízení nabíjet, ale ani ty nejsou nejlepším řešením, jelikož nabíjejí častokrát pomalu nejen sebe, ale i ostatní zařízení. Není tedy divu, že v posledních dnech zamával Kickstarterem nový startup jménem Apollo, který se prezentuje jako zcela první kompaktní USB-C powerbanka využívající grafitové baterie.

Namísto tradičních Li-Ion článků zde najdeme kompozitní články na bázi grafitu, díky kterým má baterie delší životnost až 10 tisíc nabíjecích cyklů, je menší než ostatní, má mnohem vyšší energetickou hustotu a zároveň dokáže nabíjet ostatní zařízení i sebe neskutečně rychle. Samotná powerbanka Apollo s kapacitou 6 000 mAh se dokáže nabít díky výkonu až 60 W za pouhých 20 minut.

Grafitová powerbanka Apollo

Baterie však zvládne nabíjet velmi rychle i ostatní zařízení. Těm zvládne dodávat energii s výkonem 40 W, což s vhodným adaptérem umožní rychlonabíjení i iPhonům X a iPhonů 8, ke kterým v krabičce rychlou nabíječku nedostanete. Díky velkému výkonu a USB-C můžete však nabíjet třeba i notebooky, které nabíjením pomocí USB-C disponují, jako jsou některé stroje od Dellu, Lenova, HP či Applu. Dokonce i herní konzole Nintendo Switch tímto moderním konektorem disponuje, takže se nemusíte na cestách bát ani delšího hraní intenzivních her. Nabíjet však můžete díky speciálním adaptérům i notebooky s proprietárními nabíječkami.

Vyplatí se také upozornit na další nedoceněnou vlastnost grafitové technologie. Menší interní odpor a lepší vodivost baterie znamená také mnohem menší zahřívání, než je běžné u Li-Ion baterií. To je tedy dělá bezpečnějšími, což podtrhuje i fakt, že by podle slov tvůrců nemělo vůbec docházet k nafukování či v nejhorším hoření baterie. Za všechny impozantní vlastnosti této technologie přitom podle všeho můžeme vděčit partnerské společnosti CellsX, která pracuje na vývoji grafitových baterií již 13 let.

Grafitová powerbanka Apollo

Pokud vás powerbanka Apollo zaujala a chtěli byste si jí pořídit, můžete si ji v současnosti předobjednat prostřednictvím Kickstarteru. Projekt už výrazně překročil svou předem stanovenou hranici 10 tisíc dolarů a do konce financování zbývá spousta času. Ceny začínají v přepočtu na 1 300 korunách, za což dostanete powerbanku, propojovací kabel s USB-C na obou koncích a příručku. K dispozici jsou však i jiné balíčky s přídavnými adaptéry. K prvním majitelům by se měly první powerbanky dostat v březnu 2018.

Zdroje: kickstarter.com, digitaltrends.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze