Změnily vaše rty nebo nehty barvu? Pak jste možná nakažení variantou omikron

Změnily vaše rty nebo nehty barvu? Pak jste možná nakažení variantou omikron
Fotografie: unsplash.com
  • CDC přidalo na seznam symptomů zbarvení rtů, nehtů a kůže do šeda
  • Pokud se tak stane, je nutné okamžitě kontaktovat lékaře
  • Zbarvení do šeda může znamenat nedostatek kyslíku v krvi nebo v orgánech

Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) zveřejnilo tři nové příznaky koronaviru. Konkrétně typické pro variantu omikron. Pokud se vaše rty, nehty nebo kůže zabarví do šeda, je vhodné kontaktovat lékaře a udělat si kontrolní test na COVID-19. CDC uvádí, že se tyto symptomy mohou objevit i při nakažení původním typem koronaviru, ale ve většině případů se objevily u omikronu.


CDC již zveřejnilo 11 příznaků koronaviru, podle kterých lékaři vir rozpoznají. Patří mezi ně například bolest hlavy a v krku či nevolnost. Národní zdravotní služba (NHS) ale stále považuje za tři hlavní příznaky horečku, kašel a ztrátu chuti/čichu. Zbylé příznaky NHS neuvádí.

Pokud se ale u objeví zbarvení kůže, rtů nebo nehtů, měli byste okamžitě vyhledat lékařskou pomoc. Změna barvy pokožky a rtů může znamenat málo kyslíku v krvi, což může vést k poškození mozku, jater nebo jiných orgánů v těle. Podle dailymail.co.uk se tento příznak pravděpodobně objevuje až v pozdějších fázích nemoci COVID-19. Změna barvy nehtů může znamenat nedostatek železa v těle. To může znamenat, že některé orgány mají malý přísun kyslíku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze