Acer představil Windows Mixed Reality headset pro čistotné

Acer představil Windows Mixed Reality headset pro čistotné
  • V rámci veletrhu IFA představil Acer headset pro smíšenou realitu OJO 500
  • Jedinečný je konstrukcí, odnímatelná konstrukce headsetu totiž usnadňuje jeho čištění a sdílení mezi několika uživateli
  • Integrovaný zvukový systém soustřeďuje zvuk na uši, čímž eliminuje potřebu sluchátek

Acer představil pokračovatele headsetu pro smíšenou realitu od Microsoftu. Windows Mixed Reality headset OJO 500 má přinést ještě příjemnější zážitek, Acer zapracoval především na konstrukci brýlí. Nově je konstrukce headsetu odnímatelná, což výrazně usnadňuje jeho čištění a zároveň sdílení mezi více uživateli, například kolegy, nebo dalšími členy rodiny.

Acer Windows Mixed Reality headset OJO 500

„Headset Acer OJO 500 přináší do této třídy Windows Mixed Reality headsetů několik významných funkcí,“ řekl Andrew Chuang, generální ředitel divize Presence Computing, IT Products Business, společnost Acer Inc. „Vylepšili jsme uživatelské zážitky o inovativní vizuální a audio technologie a vytvořili jsme mnohem pohodlnější a jednodušší headset než kdykoli předtím.“

Unikátní konstrukce headsetu Acer OJO 500 umožňuje jednotlivě vyjmout objektiv a hlavový popruh, což usnadňuje ukládání a čištění headsetu. To je zvláště výhodné pro firmy, které chtějí zákazníkům poskytnout pro každé použití čisté upevnění.

Headset je k dispozici s tvrdým či měkkým hlavovým popruhem, oba poskytují příjemné a pohodlné nošení. Měkký hlavový popruh lze prát v pračce a extra velké polstrování na tvrdém popruhu pomáhá headset správně a pevně usadit. Kromě toho lze masku vyklopit, což eliminuje potřebu odstranit celý headset například při telefonování nebo konverzaci s lidmi v místnosti.

Acer Windows Mixed Reality headset OJO 500

Acer OJO 500 je vybaven vestavěným kolečkem pro změnu interpupilární vzdálenosti (IPD) a patentovanou aplikací pro chytré telefony sloužící k měření IPD vzdálenosti (mezera mezi zornicí oka a displejem). Aplikace pro softwarově asistované měření IPD, Acer IPD Meter, a software Acer IPD Indicator umožňují uživateli změnit tuto vzdálenost pro ostřejší, čistší obraz a příjemnější zážitky. Dva přední závěsné 2,89palcové LCD displeje s rozlišením 2 880 × 1 440 px poskytují 100° zorný úhel.

Integrovaný audiosystém využívá patentovanou konstrukci se zvukovody, které směrují zvuk z vestavěných reproduktorů přímo k uším nositele. Tento design dává uživatelům možnost nechat uši „otevřené“, aby si uvědomovali okolí, a přesto si vychutnávat zážitky ze smíšené reality, to je ideální například pro použití ve veřejných prostorách. Patentovaný audiosystém se skládá z vestavěných reproduktorů, patentovaného zvukovodu a vestavěného pole mikrofonů. Uživatelé, kteří potřebují více soukromí a hlubší ponoření, mohou využívat vestavěná sluchátka s pevným hlavovým popruhem nebo sluchátka dle vlastního výběru s měkkým hlavovým popruhem.

Acer Windows Mixed Reality headset OJO 500

Sledování polohy 6 stupňů volnosti zahrnuje směry dopředu/zpět, nahoru/dolů a doleva/doprava, stejně jako vybočení, výkyv a otočení. Headset je dodáván se 4 metry dlouhým kabelem umožňujícím široký rozsah pohybu a k počítači se připojuje prostřednictvím konektoru HDMI 2.0, zatímco USB 3.0 stahuje data.

Pro headset Windows Mixed Reality Acer OJO 500 je aktuálně k dispozici více než 2 500 her na platformách Steam VR a Microsoft Store. K dispozici bude za 499 euro, tedy asi 13 tisíc korun včetně DPH.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze