Alza otevírá třetí Prodejnu budoucnosti ve stanici metra Můstek. Jak bude vypadat?

Alza otevírá třetí Prodejnu budoucnosti ve stanici metra Můstek. Jak bude vypadat?
  • Alza.cz otevírá třetí Prodejnu budoucnosti, nyní na frekventované stanici metra
  • Prodejna o velikosti zhruba 50 metrů čtverečních nabídne přes 400 slotů
  • Budovala se více než rok a Alzu celý projekt vyšel na asi 1,7 milionu korun

Už na třech místech v Praze mohou zákazníci Alzy nakupovat ve futuristických Prodejnách budoucnosti. Další moderní bezobslužnou pobočku e-shop otevírá již zítra, v pátek 2. listopadu přímo v prostorách frekventované stanice Můstek metra B. Nová prodejna se od předchozích liší několika detaily a Alza ji využije zejména ke zvládání předvánoční špičky. My jsme se na prodejnu mohli podívat již dnes a můžeme vám tak přinést první fotografii z místa, navíc vyzdobené v halloweenském hávu.

Provoz bezobslužných prodejen se firmě velmi osvědčuje – od ledna už společně vygenerovaly obrat téměř 45 milionů korun a odbavily necelých 40 tisíc unikátních zakázek. Výdejna na stanici Můstek bude první kamennou pobočkou Alzy v historickém centru Prahy a firma věří, že její umístění na frekventovaném dopravním uzlu zákazníkům ještě více usnadní vyzvedávání objednávek např. při cestě z práce nebo podle jejich možností. V neposlední řadě pomůže i s odbavením zakázek v rámci předvánoční nákupní horečky.

Prodejna budoucnosti

I třetí pobočka o velikosti zhruba 50 metrů čtverečních bude mít dvě oddělené části – vstupní vestibul pro vytváření objednávek, platby a komunikaci s video-operátorem a část výdejní se 400 úložnými sloty, které se zákazníkovi zpřístupní okamžitě po uhrazení zakázky. Velikosti boxů odpovídají nejprodávanějším produktům, jež si lidé do těchto poboček nechávají doručit (mobilní telefony, notebooky, domácí elektronika, příslušenství, sportovní vybavení) a chybět opět nebudou ani sloty na velké televize a další rozměrné zboží. Velkou výzvou bude rychlé zásobování v samotném centru Prahy, jehož chce firma výhledově docílit závozů čistě elektrickými automobily.

Neméně zajímavou informací je fakt, že Alza na nové prodejně pracovala přes rok a do výstavby investovala více než 1,7 milionu korun. Alza rovněž musela splnit vysoké nároky Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze