To byla rychlost. V Číně už se prodává kopie Apple Vision Pro

To byla rychlost. V Číně už se prodává kopie Apple Vision Pro
Fotografie: Apple
  • Apple Vision Pro mají přijít až na začátku příštího roku
  • Už nyní lze ale sehnat jejich napodobeniny, a to za zlomek ceny

Říká se, v čínských e-shopech seženete vše, i věci, které se ještě neprodávají. Třeba chytré brýle Apple Vision Pro, které při svém představení způsobily řádný rozruch, vlna zájmu však kvůli řadě omezení brzy opadla. Důvodem je jak vysoká cena, která přesáhne sto tisíc korun za kus, tak omezená dostupnost. První kusy se mezi zájemce v USA podívají nejdříve začátkem příštího roku.


To je hozená rukavice pro některé čínské výrobce. Jak si všiml Ben Geskin, na tamních e-shopech už se dají najít nabídky brýlí, které vypadají na první pohled skoro stejně. Důležité je ovšem ono spojení „na první pohled“. Jakmile si snímky otevřete, snadno si všimnete nelícujících dílů, naprosto odpudivě pak působí roztřepená textilie při přechodu k plastovým dílům. Zkrátka takové nedostatky, ze kterých by svým pedantstvím proslulý zakladatel Applu prováděl onen příslovečný rotační pohyb v hrobě.

Na druhou stranu se ale neznámý čínský výrobce alespoň snaží napodobit vnitřní prostředí pracující s rozšířenou realitou. A kde jasně boduje, je cena. Zhruba 350 dolarů by při hypotetické započtení české daně znamenalo 10 000 korun, tedy desetinu plánované ceny originálu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze