Brýle Apple Vision Pro se ještě neprodávají a už se spekuluje o jejich nástupci

Brýle Apple Vision Pro se ještě neprodávají a už se spekuluje o jejich nástupci
Fotografie: Apple
  • Druhá generace by měla upravit design držení, reproduktorů a dalších detailů
  • Dostane modernější hardware
  • Na trh přijde v letech 2025 – 2026

Pokud nepočítáme bizarní čínské napodobeniny, pak si na přelomové chytré brýle Apple Vision Pro ještě budeme muset počkat. Oficiální termín stále zní „začátek roku 2024“, což je jednak vágní určení, které se navíc může vlivem okolností změnit. Je ale samozřejmé, že firma o velikosti Applu musí přemýšlet v delším časovém horizontu. A i když Apple sveřepě bojuje s úniky informací, serveru macrumors.com se přeci jen podařilo něco málo zjistit o další generaci brýlí.

Asi nikoho nepřekvapí, že celkový design náhlavní soupravy Vision Pro 2 bude podobný designu první iterace. To však neznamená, že se nedočkáme změn. Ty začínají u designu reproduktorů, přičemž únik tvrdí, že první plány druhé generace náhlavní soupravy AR/VR „neobsahují zaoblené oblasti, ve kterých se na modelu první generace nacházejí reproduktory. Místo toho jsou náhlavní soupravy vybaveny chrániči, které jsou ploché a jednotné po celé své délce.“

Zpráva pokračuje a dodává, že v dokumentaci k Vision Pro 2 je zmíněn také externí reproduktor, zatímco „v jednom okamžiku vývoje existovaly dvě různé konfigurace horních větracích otvorů: jedna byla stejná jako větrací otvory na první generaci Apple Vision Pro a druhá měla dva shluky malých otvorů typu reproduktoru.“

Zpráva také uvádí, že dojde ke změnám v zadní části náhlavní soupravy a že se změní složité popruhy, které drží Vision Pro 2 na hlavě uživatele. Předpokládá se, že náhlavní souprava druhé generace bude vybavena popruhy, které budou „jednoduššího designu a vzhledu a budou poněkud připomínat ploché popruhy, které se běžně vyskytují na brašnách na notebooky nebo batohy“. Předpokládá se, že cílem společnosti Apple je zlevnit výrobu náhlavní soupravy, a tím i její nákup pro zákazníky. Nicméně popruh Vision Pro byl jedním z aspektů, které první praktické recenze zmiňovaly jako obzvláště dobré držení náhlavní soupravy na místě a snížení pocitu tíhy, takže bude zajímavé sledovat, zda změna designu provedená společností Apple negativně ovlivní tyto aspekty.

A samozřejmě dojde také k nezbytné mezigenerační výměně hardwaru. Pokud jde o senzory, zdá se, že Vision Pro 2 bude mít v podstatě to, co byste očekávali, včetně různých kamer a senzorů. Možnosti připojení budou zahrnovat Wi-Fi, Bluetooth 5 a zvuk s ultra nízkou latencí (ULLA), zatímco displeje budou typu microLED. K dalším pozoruhodným funkcím patří zahrnutí kamery TrueDepth, čtyř kamer pro počítačové vidění, dvojice kamer RGB a dvou infračervených přísvitů pro slabé osvětlení, jaké používá Face ID u iPhonu 15.

Jakkoli to všechno může znít zajímavě, musíme opět připomenout, že se jedná o nepotvrzené informace. Tento nový model by se mohl objevit nejdříve v roce 2025, ale klidně i o rok později.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze