Avatar 2 během 14 dnů celosvětově vydělal miliardu dolarů

Avatar 2 během 14 dnů celosvětově vydělal miliardu dolarů
Fotografie: 20th Century Fox
  • V roce 2022 překonaly hranici miliardy dolarů pouze tři filmy
  • Avatar tuto částku utržil nejrychleji
  • Aktuálně snímek vydělal už 1,3 miliardy dolarů

Nový snímek Jamese Camerona Avatar: The Way of Water, který přišel do kin 15. prosince 2022, celosvětově vydělal za pouhých 14 dnů od své premiéry miliardu dolarů (necelých 23 miliard korun). Stal se tak třetím filmem, který ještě v roce 2022 překonal miliardovou hranici. Přidal se tak ke snímkům Jurský svět: Nadvláda a Top Gun: Maverick, kterým se to také povedlo. Podle gadgets360.com Avatar tento milník překonal nejrychleji.

Top Gun: Maverick v hlavní roli s Tomem Cruisem tuto hranici pokořil za 31 dnů (přesně 1,4 miliardy dolarů) a Jurský svět: Nadvláda, kde se v hlavní roli představil Chris Pratt, vydělal miliardu dolarů během zhruba 4 měsíců od premiéry. Rekord však stále drží snímek Spider-Man: Bez domova (Spider-Man: No Way Home), který přišel do kin v roce 2021 a jednu miliardu dolarů vydělal za pouhých 12 dní.


Po novoročním víkendu je vydělaná částka ještě o něco vyšší. Aktuálně Avatar 2 po celém světě už utržil 1,3 miliardy dolarů (přes 29 miliard korun). James Cameron předpokládá, že se tržby vyšplhají až na 1,9 miliardy dolarů (zhruba 43 miliard korun). Druhý díl úspěšného filmu na domácím trhu překonal Avatar z roku 2009 hned v úvodním víkendu, kdy vydělal 134 milionů (3 miliardy korun) dolarů oproti 77 milionům (1,7 miliard korun). Avatar: The Way of Water má ale stále co dohánět. Podle collider.com první snímek díky opětovnému uvedení v kinech vydělal necelé 3 miliardy dolarů (66 miliard korun).

Snímek Avatar: The Way of Water sklidil velmi pozitivní hodnocení jak od diváků, tak od kritiků. Nejvíce je film schválen za vizuální efekty. Režisér James Cameron díky své ambiciózní vizi odvedl se svým týmem opravdu skvělou práci. Vodní svět je kouzelný, je vážně těžké uvěřit tomu, že se nejedná o skutečný svět, který režisér někde objevil. Avatar: The Way of Water je stále dostupný ve všech kinech. Pokud jste stále neviděli, rozhodně doporučujeme. A délky 198 minut se nemusíte bát, film vás tak vtáhne, že čas přestanete vnímat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze