Google Bard dorazil oficiálně do Česka

Google Bard dorazil oficiálně do Česka
Fotografie: Google
  • Generativní AI od Googlu Bard můžete bez omezení používat i v ČR
  • Chatbot dostává i další novinky, včetně zvukového výstupu

Google v březnu poněkud překotně spustil konkurenta pro ChatGPT s názvem Bard. Snaha dohonit rozjíždějící se vlak však byla poznat na řadě omezení, zejména pak po jazykové stránce. Navazující regionální omezení šlo sice obejít, ale prakticky to nemělo moc smysl, protože Bard za svými konkurenty zaostával i v mnoha jiných ohledech.

Google Bard
Bard se vás bude snažit přesvědčit, že je chytřejší než konkurence, i když možná ne tak zábavný...

To se však změnilo. Jak se můžete přesvědčit na adrese bard.google.com, chatbot Googlu si s vámi popovídá i v češtině. Společně s asi 40 novými jazyky Bard dostal také nové funkce. U vybraných jazyků (včetně češtiny) si můžete nechat odpověď přehrát syntetickým hlasem. Naopak pouze v angličtině je prozatím možnost vybrat styl odpovědi (formální, vtipná, atd.). Google také slibuje, že schopnosti Barda brzy zamíří do aplikace Lens, což výrazně rozšíří schopnosti chytrých mobilních telefonů. Jako vstup totiž bude možné použít i vizuální data.

Nově lze také odpovědi snáze sdílet s ostatními, lépe si organizovat probíhající konverzace, pracovat s odpověďmi a další. Úplný seznam změn naleznete zde.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze