Best of Česko II.

To nejlepší z HBO Max
Best of Česko II.
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Tento týden se podíváme na vaše nejoblíbenější filmy
  • Jde o nejsledovanější snímky českých diváků, které má HBO Max v nabídce

Dnes se podíváme na ty nejlepší z nejlepších. Přesněji řečeno, na vaše aktuálně nejoblíbenější filmy, které má HBO Max v nabídce. Nebojte, opět si z našeho seznamu vybere každý.

Než jsem tě poznala (Me Before You)

Romantický film, který natočila režisérka They Sharrock. Snímek byl natočený na motivy stejnojmenné knihy autorky Jojo Moyes, která napsala k filmu scénář. V hlavních rolích se představili Emilia Clarkeová, Sam Claflin, Charles Dance a Matthew Lewis. Premiéra filmu proběhla 30. června 2016.

Louisa Clarková (Emilia Clarkeová) přišla o práci a musí si co nejdřív sehnat novou, aby mohla přispívat na domácnost svým rodičům. Poslední nadějí je pro ní se začít starat o kvadruplegika Willa Traynora (Sam Claflin), který se stal nepohyblivým po sražení motorkou. Je naštvaný na celý svět, protože svůj život miloval. Živil se jako bankéř a snažil se naplno prožívat každou minutu života. Tato nehoda ho o všechno připravila a už neměl chuť dál žít. Louisa je hodná, veselá a extravagantní. Will se jí ze začátku snaží od sebe odehnat, ale její úsměv po nějakém čase zlomí jeho chladný přístup. Stanou se přáteli, a i když má Louisa přítele, začne k Willovi něco cítit. Když spolu začínají prožívat krásné chvíle, Louisa se dozvídá, že Will slíbil svým rodičům šest měsíců života a poté ho mají odvést do Švýcarska na eutanazii. Louisa se ho snaží přesvědčit, aby své rozhodnutí změnil, protože jsou spolu velmi šťastní. On už je ale pevně rozhodnutý.

Zajímavosti

  • Film se z velké části natáčel ve Walesu na hradě Pambroke a ve stejnojmenném městečku. Akorát interiéry domu, kde bydlí Louisa s rodinou, se natáčely v Londýně.
  • Louisa a Will se během špatného počasí dívali na historické drama O bozích a lidech z roku 2010.

Překrásný příběh o dvou lidech z naprosto odlišných světů, které svede dohromady osud. Větší část filmu tak nějak tušíte, že konec nebude úplně veselý, ale i tak se musíte usmívat už jen díky Louise, která má stále úsměv od ucha k uchu. Citlivější povahy by si měly nachystat balíček kapesníčků. Slzám se určitě neubráníte.

Shazam!

Shazam je DC superhrdina. Snímek natočil režisér David F. Sandberg na motivy komiksů od vydavatelství DC Comics. Na scénáři pracoval Henry Gayden. Roli Shazama ztvárnil Zachary Levi. Dále můžeme ve filmu vidět Jacka Dylana Grazera, Marka Stronga a Ashera Angela. Snímek byl uveden v kinech 4. dubna 2019.

Čtrnáctiletý Billy Batson (Asher Angel) ztratil svoji matku, když byl ještě hodně malý. Od té doby vystřídal mnoho pěstounských rodin. Stále ale hledá svoji matku, protože si myslí, že jejich odloučení byla jen špatná náhoda. Mezitím starý čaroděj hledá svého nástupce. Ten ale musí mít čistou duši, aby nepropadnul některému ze sedmi smrtelných hříchů. A tím je právě Billy. Stačí, aby řekl čarodějovo jméno, a promění se v superhrdinu. Shazam je dospělý muž s vypracovaným tělem a nadlidskou sílou. Billy je z jeho druhého já nadšený a jako každý kluk si svoje schopnosti užívá. Po čase ale zjistí, že být superhrdinou není jen zábava, ale i práce. Bude muset bojovat se smrtícími silami zla, které ovládá Dr. Thaddeus Sivan (Mark Strong). Nebude na to ale sám, nakonec promění v superhrdiny své přátele, kteří mu se záchranou světa pomohou.

Zajímavosti

  • Na začátku filmu, když policisté vcházejí do zastavárny, můžeme vidět na jedné z poliček panenku Annabelle.
  • Během přípravy na svou roli nabral herec Zachary Levi 10 kg svalů.
  • O režisérský post projevil zájem Sam Raimi, který natočil několik Marvel snímků.

Rozhodně nečekejte vážný snímek v podobě Batmana. Shazam je komedie od začátku do konce. Oddechovka z dílny DC, která pobaví dospělé i děti. Na konci letošního roku se můžete těšit na pokračování.

Sherlock Holmes

Americko-britský dobrodružný snímek, který natočil režisér Guy Ritchie. Na scénáři se podíleli Michael Robert Johnson, Anthony Peckham a Simon Kinberg. Hlavní roli Sherlocka Holmese hraje Robert Downey Jr. Dr. Watsona pak ztvárnil Jude Law. Snímek sklidil pozitivní reakce od kritiků i diváků. Robert Downey Jr. získal za tuto roli Zlatý glóbus. Snímek získal také dvě nominace na Oscara, ale ani jednoho nezískal. Premiéra filmu proběhla 14. ledna 2010. Na HBO Max si můžete pustit také pokračování s názvem Sherlock Holmes: Hra stínů.

Příběh nás zavede do Londýna do roku 1890. Sherlock Holmes a jeho pomocník Dr. Watson se snaží zabránit lordu Blackwoodovi v rituálech, při kterých přichází o život nevinné oběti. Lord Blackwood je dopaden a odsouzen k smrti oběšením. Když se tak stane, Dr. Watson ho prohlásí za mrtvého. Lord Blackwood před smrtí varoval Sherlocka, že smrt nad ním nemá žádnou moc. A měl pravdu. Jeho hrobka byla objevena rozbitá a Blackwood byl viděn živý. Holmes a Dr. Watson Blackwooda ho vypátrají na jatkách, kde dojde k výbuchům nastražených náloží. Všichni tři se z místa dostanou. Blackwood chce pomocí jedu otrávit poslance v britském parlamentu a zmocnit se vlády. Tento plán mu ale Sherlock překazí. Holmes nakonec Blackwooda porazí a ten umírá pádem z mostu.

Zajímavosti

  • Robert Downey Jr. během přípravy na svou roli přečetl mnoho knih o Sherlocku Holmesovi.
  • Kulisy z domu Sherlocka byly použity také ve filmu Harry Potter a Fénixův řád. Jednalo se o hlavní štáb řádu.
  • Několik herců prohlásilo, že roli ve snímku přijeli jen proto, aby mohli hrát s Robertem Downeym Jr.

Robert Downey Jr. je jedním z mých nejoblíbenějších herců, takže byla samozřejmost, abych tento snímek viděla. Film je nabitý energií a akcí, ani na minutu se nebudete nudit. Rozhodně se těším na další díl, který by měl přijít do kin za dva roky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze