Bojíte se rádi?

To nejlepší z HBO GO
Bojíte se rádi?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Obsah HBO GO je z velké části temný a dramatický
  • I proto nesmí chybět výběr hororů

Dnes se budeme opět bát. Tentokrát ale náš výběr nebude tak strašidelný. Podívali jsem se na příběhy, které vymysleli slavní spisovatelé a jedno z největších komiksových vydavatelství. Pojďte se s námi podívat na výběr nejlepších hororových seriálů, které HBO GO nabízí.

Lovecrafrova země (Lovecraft Country)

Hororové drama, které bylo natočeno podle stejnojmenného románu autora Matta Ruffa. Autorkou seriálu je Misha Green, která napsala i scénář. Seriál byl poprvé odvysílán 16. srpna 2020 na stanici HBO.

Příběh se zaměřuje na Atticuse Freemana (Jonathan Majors), který společně se svojí kamarádkou Letitiou (Jurnee Smollett-Bellová) a strýcem Georgem (Courtney B. Vance) začne hledat svého ztraceného otce. Tímto rozhodnutím začíná jejich boj o vlastní životy. Nejenže budou čelit rasovému teroru, ale hlavně děsivým duchům. Celý příběh se odehrává v padesátých letech minulého století ve Spojených státech.

Zajímavosti

  • Původně měla hrát Christine Braithwhite Elizabeth Debicki. Ta ale musela na poslední chvíli roli odmítnout, protože dostala nabídku na roli ve filmu Tenet. Až poté vybrali tvůrci jako náhradu Abbey Lee.
  • Fanoušci Lovecrafta čekali na tento seriál už od května 2017, kdy HBO poprvé informovalo o natáčení.

Chaos o rasismu a příšerách, tak bych ve zkratce popsala Lovecraftovu zemi. Herci ale své role zahráli skvěle. Musím upozornit, že se nejedná o klasický horor. Seriál je takový koktejl různých žánrů a díky tomu si najde každý to své.

Castle Rock

Psychologický horor, který vytvořili Sam Shaw a Dunstin Thomason. Castle Rock je fiktivní město, které vymyslel Stephen King, jenž byl pro tvůrce inspirací. První série měla premiéru 25. července 2018. Natáčení bylo ukončeno po druhé sérii. Obě série se setkaly s pozitivním hodnocením kritiků. Seriál byl navíc nominován na několik cen.

Henry Deaver (André Holland) se vrací do svého rodného městečka Castle Rock poté, co mu neznámý člověk zavolá z nedaleké věznice Shawshank. Dozvídá se, že zde byl jistý mladý muž po mnoho let zavřený v kleci pod zemí. Poté, co ho našli, jediné, co řekl, bylo Henryho jméno. Henry začne pátrat, až postupně zjišťuje, že je městečko Castle Rock prokleté, stejně jako jeho obyvatelé.

Zajímavosti

  • Na začátku seriálu poslouchá Dale Lacy (Terry O'Quinn) rádio WKIT. Je to rocková stanice, kterou vlastní sám Stephen King.
  • V seriálu se objevuje několik herců, kteří již hráli v jiných filmových adaptacích knih Stephena Kinga.
  • Celý příběh se natáčel na pár kilometrech čtverečních v Maine.

První díl nasadil laťku neuvěřitelně vysoko. Běhá vám mráz po zádech a občas máte pocit, že ani nevydržíte v klidu sedět u obrazovky. Tvůrci si opravdu vyhráli s napětím. A každý ví, že Stephen King je pan spisovatel. Věřím, že se najdou tací, kteří s mým názorem souhlasit nebudou, ale jak už jsem zmiňovala dříve, horor není úplně mým oblíbeným žánrem. Takže se u seriálů a filmů tohoto typu vždy zapotím malinko více než ostatní.

Bažináč (Swamp Thing)

Hororový seriál, který vytvořili Gary Dauberman a Mark Verheiden. Tvůrci se nechali inspirovat komiksem Swamp Thing vydavatelství DC Comics. Seriál má pouze jednu sérii, která se začala vysílat v roce 2019. Původně měl mít seriál 13 dílů. Při natáčení ale vznikly tvůrčí neshody a počet dílů byl omezen na deset.

V malém městečku Marais se začne šířit neznámý smrtící virus, který pochází z bažin. Virus začne zkoumat doktorka Abby Arcane (Crystal Reed). Po čase zjistí, že bažiny skrývají hrůzostrašné tajemství. Z bažin se vynoří monstrum, které nikdo nezastaví. O to horší bude zjištění, že Abby toto monstrum zná.

Zajímavosti

  • O ukončení natáčení bylo rozhodnuto již po odvysílání prvního dílu.
  • Hlavní herečka Crystal Reed již natáčela druhý seriál na motivy příběhu DC Comics. Prvním byl Gotham.
  • Marais (název městečka, kde se příběh odehrává) ve francouzštině znamená bažina.

DC příběh trochu jinak, než ho známe. Zkuste první díl a věřte, že nebudete chtít přestat sledovat. Abby je nešťastná kvůli smrti své lásky, o které ale zjistí, že není tak úplně mrtvá. Myslím si, že je škoda, že seriál nedostal i druhou sérii.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze