Bojíte se rádi?

To nejlepší z HBO Max
Bojíte se rádi?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme pro vás vybrali filmy z produkce HBO
  • Dnes se podíváme na jeden z nejznámějších hororových příběhů posledních let

Ani při putování streamovací platformou HBO Max nesmíme zapomenout na oblíbené horory. HBO Max má v nabídce mnoho zajímavých titulů a my jsme se dnes soustředili na jeden z nejznámějších – V zajetí démonů.

V zajetí démonů (The Conjuring)

Hororový film, který natočil režisér James Wan. Scénář napsali bratři Chad Hayes a Carey W. Hayes. V hlavních rolích hrají Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston, Joey King, Lili Taylor a další. Příběh je založený na motivech skutečných událostí. Film získal pozitivní ohlasy od kritiků a má velice dobré hodnocení i od diváků. V roce 2014 získal také ocenění The Saturn Awards za nejlepší horor. Snímek byl uveden do kin 8. června 2013. Na HBO Max je ke zhlédnutí i třetí díl s názvem V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz.

Roger Perron (Ron Livingston) se svojí manželkou Carolyn (Lili Taylor) a pěti dcerami se přestěhují do starého domu v Harrisville. Už na začátku je divné, proč jejich pes nechce do domu vstoupit. Během první noci se v konkrétní čas zastavily všechny hodiny, padaly obrazy, jsou slyšet divné zvuky. A aby toho nebylo málo, v pokoji dcer jako by někdo byl. Po pár nocích, kdy se situace opakuje nebo spíš zhoršuje, hledají pomoc. Do domu přijíždějí odborníci na paranormální jevy Ed (Patrick Wilson) a Lorraine Warrenovi (Vera Farmiga). Nejdříve se zdá, že se jedná o jednoduchý případ. Nakonec je ale čeká boj s démonem v nejhrůzostrašnějším případu jejich kariéry.

Zajímavosti

  • Děj filmu se odehrává v roce 1971.
  • Ve skutečnosti paranormální jevy strašily rodinu Perronových deset let.
  • Patrick Wilson spolupracoval s režisérem Jamesem Wanem už na filmech Insidious a Insidious 2.

Přesně ten typ hororu, který mě děsí od začátku do konce. Adrenalin stoupá a vy máte šanci si na chvíli oddychnout jen, když se noc změní na den. Herecké obsazení také nemohlo být lepší. Tomuto hororu opravdu nemám co vytknout.

Annabelle

Annabelle je hororový film, který natočil režisér John R. Leonetti. Scénář napsal Gary Dauberman. Snímek je spin-offem V zajetí démonů. Annabelle už tak kladné hodnocení ale neměla. V hlavních rolích hrají Annabelle Wallis, Ward Horton a Alfre Woodard. Premiéra v Česku proběhla 9. října 2014.

Jednoho dne přinese John Form (Ward Horton) své ženě Mie (Annabelle Wallis), která je těhotná, dárek. Je to starožitná panenka oblečená v bílých šatech. Mia takové panenky sbírá a je z ní nadšená. Mia se jedné noci vzbudí, protože slyší křik od sousedů. Jejich dcera s přítelem vyznávají satana. Zabije své rodiče a pak se vydají i do domu Formových. John i Mia přežijí, ale to ještě nevědí, co je čeká. Kapka krve ukápla Annabelle do oka. To způsobilo, že se do ní převtělil démon, který je začal pronásledovat. I když se rozhodnou přestěhovat, tak je démonické síly stále provázejí.

Zajímavosti

  • Na filmu se podílel i Jamen Wan, který režíroval scénu ve výtahu.
  • Skutečná panenka Annabelle si není s filmovou předlohou vůbec podobná. Je hadrová a má vyšitý úsměv, velké oči a nos ve tvaru trojúhelníku.
  • Je možné ji i vidět v Muzeu okultních předmětů v Monroe ve Washingtonu.

Tento snímek opět dokazuje, že nejsem fanouškem hororů. A už vůbec ne těch, kde pronásleduje démon nebo jiné paranormální jevy těhotnou ženu nebo novopečenou matku. Samotný pohled na panenku je už pro mě děsivý. Při scéně z výtahu jsem už opravdu nevěděla, zda se stačí schovat pod deku, nebo mám rovnou vlézt pod sedačku.

Sestra (The Nun)

Americký hororový snímek, který režíroval Corin Hardy. O scénář se postaral Gary Dauberman. Částečně se jedná o prequel V zajetí démonů a V zajetí démonů 2. V hlavních rolích můžeme vidět Taissu Farmigu, Demiána Bichira a Jonase Bloqueta. Film byl uveden do kin 6. září 2018.

V opatství Carta už žijí pouze dvě poslední jeptišky, které se rozhodnou prozkoumat katakomby opatství. Starší jeptišku ale napadne neviditelná síla a umře. Mladší jeptiška si nechá klíč od sklepení a rozhodne se vydat na cestu sama. Neviditelná síla chce ale zabít i ji. Rozhodne se spáchat sebevraždu. Její tělo najde až po dvou letech mladý muž jménem Frantík. O situaci se okamžitě dozvídají ve Vatikánu a pošlou na místo kněze Burkeho (Demián Bichir) a sestru Irene (Taissa Farmiga). Po příchodu na místo je knězi jasné, že ho ovládlo zlo a nejsou tam sami.

Zajímavosti

  • Snímek je inspirován skutečnými událostmi.
  • Celý film se natáčel v Rumunsku.
  • Před vydáním prvního oficiálního traileru tvůrci vydali velmi krátký teaser, který byl k vidění na YouTube. Celou dobu byla vidět jen černá obrazovka a na poslední dvě vteřiny začala křičet jeptiška. Stránka teaser po krátké době smazala, protože byl moc děsivý.

Horory s tématem církve dávají příběhu úplně jinou atmosféru. Celá církev je propletená mnoha tajemstvími a tento příběh zaležený na skutečných událostech je toho důkazem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze