Budeme se smát I.

To nejlepší z HBO Max
Budeme se smát I.
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Minulý týden jsme se podívali na filmy, které získaly Oscara
  • Dnes jsme pro vás vybrali komedie na HBO Max

V dnešní uspěchané době, kdy se na nás z každé strany valí negativní zprávy, jsme se rozhodli vám vykouzlit na tváři úsměv alespoň prostřednictvím filmů. Dnes a příští týden se zaměříme na komedie, které má HBO Max v nabídce.

Zabijákova žena & bodyguard (Hitman's Wife's Bodyguard)

Akční komedie Zabijákova žena & bodyguard je pokračováním filmu Zabiják a bodyguard, který natočil režisér Patrick Hughes. Scénář napsal Tom O'Connor. V hlavních rolích se představili Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Antonio Banderas a další. Premiéra filmu proběhla 16. června 2021.

Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) plánuje na doporučení své terapeutky dovolenou a odpočinek od své práce. Ve chvíli, kdy už si myslí, že si začne užívat zasloužený klid, se okolo něj začne střílet. Samozřejmě tato situace nezůstane bez povšimnutí, protože se z najednou objeví manželka Dariuse Kincaida Sonia (Salma Hayek). Požádá Michaela o pomoc při záchraně jeho manžela. Společně musí zastavit šíleného Antonia Banderase.

Zajímavosti

  • Natáčelo se na několika místech v Evropě, například v Chorvatku, Itálii, Slovinsku nebo Bulharsku.
  • Ve filmu byla použita i česká zbraň, konkrétně samopal Scorpion EVO 3.

Akční jízda, a to doslova. Hvězdné obsazení si své role užívalo. Celý film se nepřestávám smát díky zásobě vtipů, nejrůznějších hlášek a vtipných situací, do kterých se postavy dostávají.

Nesvatbovi (Wedding Crashers)

Romantickou komedii Nesvatbovi natočil režisér David Dobkin. Na scénáři spolupracovali Steve Faber a Bob Fisher. V hlavních rolích se představili Owen Wilson a Vince Vaughn. Kromě tohoto snímku si společně zahráli ve filmech Stážisti a Zoolander. Nesvatbovi měli pozitivní ohlasy od kritiků i diváků. Premiéra proběhla 15. července 2005.

John Beckwith (Owen Wilson) a Jeremy Grey (Vince Vaughn) jsou obchodní partneři, kteří se živí jako zprostředkovatelé rozvodů. Jsou ale také nejlepší přátelé, kteří spolu podnikají nejrůznější aktivity. Nejraději se baví návštěvami svateb, kam se vetřou pod falešnými jmény jako staří rodinní přátelé. Užívají si každou svatbu, kterou navštíví. Vše jde dobře až do svatby Christiny, dcery vládního pracovníka Williama Clearyho (Christopher Walken). Svatba je velkolepá. John a Jeremy se seznámí s družičkami Claire (Rachel McAdams) a Glorií (Isla Fisher). Jeremy si užívá jako vždy. John se ale do Clair zamiluje. Clair má ale přítele. John to ale nechce jen tak vzdát a přemluví Jeremyho, aby tentokrát upustili od svých pravidel a strávili s touto rodinou víkend na chatě.

Zajímavosti

  • V roce 2006 byl snímek zařazen mezi 50 nejlepších komedií všech dob.
  • Většina vtipných hlášek vznikla až při natáčení díky improvizaci herců.
  • Isla Fisher, která hrála postavu Glorie, měla při natáčení 5 dublérek. Takže žádná část odhaleného těla nebyla její.

Dvojice herců Owen Wilson a Vince Vaughn vždy zaručí pořádnou zábavu. Film si drží tempo od prvních minut. K tomu padá jedna vtipná hláška za druhou a vy se opravdu skvěle bavíte. Nejen hlavní dvojice, ale i ostatní herci se skvěle doplňují. I když je snímek už 17 let starý, stále je jednou z nejlepších komedií posledních let.

Jumanji: Vítejte v džungli! (Jumanji: Welcome to the Jungle)

Dobrodružná komedie, kterou natočil Jake Kasdan. Na scénáři se podíleli Chris McKenna, Erik Sommers, Scott Rosenberg a Jeff Pinker. Stejně jako snímek Jumanji z roku 1995 se nechal i tento film inspirovat stejnojmennou knihou autora Chrise Van Allsburga. V hlavních rolích můžeme vidět Dwaynea Johnsona, Jacka Blacka, Kevina Harta, Karen Gillan, Nicka Jonase a Bobbyho Cannavalea. Kritici měli na film pozitivní reakce. Premiéra proběhla 21. prosince 2017. O dva roky později vyšlo pokračování s názvem Jumanji: Další level.

Čtyři studenti (Spencer, Chláďa, Bethany a Martha) ze střední školy zůstanou po škole. Při plnění trestu najdou starou videohru jménem Jumanji. Při výběru postav se ale něco stane. Najednou se ocitají ve hře jako postavy, které si vybrali. Z tichého trasořitky Spencera se stane svalnatý dobrodruh Dr. Hořan Braveston (Dwayne Johnson), z vysportovaného Chládi malý zoolog Franklin Myš Finbar (Kevin Hart), z princezny Bethany oplácaný profesor Sheldon Oberon (Jack Black) a ze zakřiknuté Marthy je bojovnice Ruby Roundhouse (Karen Gillan). Po chvilce zjistí, že se nejedná o obyčejnou hru, ze které se můžete kdykoli vrátit do reálného světa. Začíná velké dobrodružství a boj o jejich životy. Domů se budou moci vrátit jen, pokud splní zadanou misi.

Zajímavosti

  • Film se odehrává ve stejném městě jako původní film Jumanji z roku 1995.
  • Původně měl hrát ve filmu Tom Holland roli Alexe. Ten však roli odmítnul kvůli natáčení Spider-Mana.
  • Tvůrci také přemýšleli, že by Jumanji byla mobilní hra. Nakonec ale zůstali u původního plánu, udělat z Jumanji videohru.

Ze začátku jsem se nového zpracování trochu bála. Přeci jen originál je originál. Ale nové zpracování se mi nakonec líbilo. Moderní pojetí a přepracování do videohry, která hráče vtáhne, je skvělý nápad. Dále už není snímku, co vytknout. Tvůrci vybrali snad nejlepší herecké obsazení, jaké jen mohli.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze