Buněčné maso se stává realitou. Startup Eat Just na jeho vývoj dostal miliardy korun

Buněčné maso se stává realitou. Startup Eat Just na jeho vývoj dostal miliardy korun
Fotografie: Eat Just
  • Investice použije ke koupi nového vybavení
  • Kultivované kuřecí maso od této společnosti se prodává už v Singapuru

Určitě jste slyšeli o americkém gastrostartupu Eat Just, který se specializuje na výrobu alternativních vajec bez zvířecího proteinu. Se svými kultivovanými kuřecími kousky zamířil v prosinci do Singapuru a nyní od investorů získal 97 milionů dolarů (cca 2,1 miliardy korun) na podporu vývoje buněčného masa. Tyto peníze budou převážně použity ke koupi nových bioreaktorů s kapacitou přes sto tisíc litrů. K tomu, aby se kultivované kuřecí maso vyrábělo masově, je rozšíření výbavy nezbytnou investicí.

Kultivované kuřecí kousky
Kultivované kuřecí kousky, které se prodávají v Singapuru

Původní investice činila 170 milionů dolarů (3,7 miliardy korun) a podle bloomberg.com se po dalším příspěvku jedná o nejvyšší částku, která kdy do vývoje umělého kultivovaného masa byla investována.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze