Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí vyzývá těhotné ženy k očkování

Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí vyzývá těhotné ženy k očkování
Fotografie: unsplash.com
  • Pouze 31 % těhotných žen v USA dostalo vakcínu proti koronaviru
  • Přes 160 těhotných na koronavirus zemřelo
  • Nejvíce těhotných naočkovaných žen je v Asii

Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) v USA vydalo naléhavé doporučení pro těhotné ženy a novopečené matky, aby se nechaly naočkovat proti koronaviru. Pouze 31 % těhotných žen dostalo vakcínu. Tisíce žen muselo být kvůli viru hospitalizováno a přes 160 jich zemřelo.


„CDC důrazně doporučuje očkování proti COVID-19 před nebo během těhotenství, protože přínosy vakcíny převažují nad riziky. K 27. září 2021 bylo nahlášeno více než 125 tisíc pozitivních případů COVID-19 u těhotných žen, včetně 22 tisíc hospitalizovaných a 161 úmrtí,“ uvedlo centrum ve svém doporučení. Data zCOVID-NET ukazují, že přibližně 97 % těhotných žen hospitalizovaných v nemocnici je neočkovaných.

Onemocnění koronavirem není riziko jen pro matku, ale hlavně pro dítě. Může způsobit předčasný porod nebo se dítě narodí už nemocné a bude muset být hned po porodu převezeno na jednotku intenzivní péče. Podle CDC bylo nahlášeno i několik případů narození mrtvého dítěte. Podle CNN je nejvíce těhotných naočkovaných žen v Asii (45,7 %).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze