Seriál o ženě, která ovládla drogový kartel, a korejský postapokalyptický film

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a HBO
Seriál o ženě, která ovládla drogový kartel, a korejský postapokalyptický film
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix nabízí minisérii Griselda a český snímek Bod obnovy
  • Na HBO Max se můžete podívat na další díl Temného případu
  • A v nabídce je i korejský akční film Lovci z konce světa

Čeká nás poslední lednový víkend a pokud jej chcete strávit v teple domova, pak se určitě chystáte dívat na televizi. Netflix tento týden uvedl nový seriál, který byl natočený podle skutečných událostí, a HBO Max nabídlo další pokračování Temného případu. Jsou tu ale i další novinky, které by vás mohli zaujmout. Jaký bude váš výběr?

Griselda

Tento seriál můžete zhlédnout za jediný víkend. I když každý ze šesti dílů má bezmála hodinu, bude vás zajímat, kam se příběh pohne. Přestože je seriál nadabovaný, připravte se na čtení titulků, jelikož se v něm mluví i španělsky. Hlavní roli hraje Sofia Vergara, kterou ovšem nejspíše příliš nepoznáte. Aby byla co nejvíce podobná skutečné Griseldě Blanco, má umělé zuby, nos i obočí.

V seriálu budete sledovat osud Griseldy Blanco, která v 70. a 80. letech naprosto ovládla drogový kartel v Miami. V Kolumbii prodávala kokain společně se svým manželem, ten ji ale podrazil a ona ho zabila a utekla za svou známou do Miami. S sebou si ale vzala kilo kokainu, který se snaží prodat, aby mohla uživit sebe i své tři syny. Jak už to ale bývá, s jídlem roste chuť, a tak se Griselda rozhodne ovládnout celý drogový trh. To ji bude ale stát nemálo úsilí a i obětí.

Griselda

Lovci z konce světa

Od dnešního dne si můžete na Netflixu pustit akční postapokalyptický film Lovci z konce světa. Soul byl po obrovském zemětřesení zničen a lidé zde žijí v troskách města. Neexistuje tu žádný zákon, pitná voda je vzácná a jídla je nedostatek. Jeden dům ale zůstal stát. Do tohoto domu jsou přiváděny děti a mladiství pod záštitou toho, že jen tak se podaří obnovit populaci. Jenže děti záhadně mizí a začíná vycházet najevo, že důvod je úplně jiný.

Temný případ: Noční krajina

Pokud jste si ještě na HBO Max nepustili novou sérii Temného případu, pak dejte seriálu určitě šanci. Jodie Foster a Kali Reis jdou místní detektivky, které začnou vyšetřovat případ osmi zmizelých mužů, kteří obývali výzkumnou stanici Tsalal na Aljašce. Případ se stane ještě záhadnějším poté, co muže naleznou venku umrzlé. Jejich obličeje však napovídají, že se stalo něco strašného.

Bod obnovy

Český snímek, který se vymyká naší tvorbě byste si rozhodně neměli nechat ujít. Děj se odehrává v blízké budoucnosti. Píše se rok 2041 a lidé, kteří zemřeli jinou než přirozenou smrtí, je možné oživit. Podmínkou však je, aby si dělali takzvaný bod obnovy – digitální zálohu své osobnosti, kterou je potřeba dělat každých 48 hodin. Pokud tato doba uplyne, již není možné člověka oživit. Začnou se ale objevovat případy, kdy jsou zálohy smazány a oběti tak již není možné přivést zpět k životu. Kdo za vším stojí bude muset vyřešit agentka Em.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze