Chystá se zábavný pořad složený z videí, které natočily chytré zvonky Amazonu

Chystá se zábavný pořad složený z videí, které natočily chytré zvonky Amazonu
Fotografie: Amazon
  • Pořad se jmenuje Ring Nation
  • Jeho premiéra proběhne 26. září
  • Bude se sestávat ze zajímavých situací, které zachytily zvonky Amazon Ring

Pamatujete ještě devadesátá léta? Jedním z nezaměnitelných rysů tohoto období byl rozmach domácích videokamer. Mnoha jejich majitelům se podařilo zachytit neopakovatelné okamžiky, většinou groteskního charakteru. Nakonec jich bylo tolik, že se z těchto krátkých ukázek podařilo sestavit celý pravidelně vysílaný pořad, u nás to byl například nezapomenutelný Neváhej a toč. Později kamery vytlačily mobily a televizi sociální sítě, ale i přesto se podobný pořad objeví znovu.

Pořad se jmenuje Ring Nation a vzniká v produkci společností MGM Television a Big Fish Entertainment. Společným jmenovatelem těchto tří společností je Amazon, který také provozuje síť chytrých domácích zvonků Ring s cloudovým připojením. Jejich kamera neslouží jenom ke spojení s návštěvníkem, ale také k nahrávání okolí jako bezpečnostní kamera. Existují pokusy, jak tuto síť použít i v boji se zločinem. Podle deadline.com nebudou v záběrech, které se prozatím šíří virálně po sociálních sítích, chybět podobná dramata. Častěji to však budou vtipné historky ze sousedského soužití, nečekaná shledání, nabídky ke sňatku a samozřejmě nemohou chybět ani zvířátka.

Show má mít premiéru 26. září. Ačkoli se má jednat o zábavný pořad, média jej komentují zejména v souvislosti s obavami o soukromí. Senátor Edward Markey nedávno odhalil, že společnost Amazon poskytla 11× záznamy z Ringů orgánům činným v trestním řízení v USA bez soudního příkazu nebo souhlasu uživatele. Amazon kontruje, že má právo poskytovat informace vládním subjektům, pokud se domnívá, že naléhavá situace zahrnující nebezpečí smrti nebo vážné fyzické zranění jakékoli osoby vyžaduje neprodlené zveřejnění.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze