Chytrá elektrická zásuvka s umělou inteligencí šetří náklady

Chytrá elektrická zásuvka s umělou inteligencí šetří náklady
  • Startup Currant představil chytrou elektrickou zásuvku Smart Outlet
  • Zásuvka těží z využití umělé inteligence, napojení na chytré asistenty Google Asistent a Amazon Alexa či podpory vlastní chytré aplikace

Startup Currant přichází s chytrou elektrickou zásuvkou Currant Smart Outlet, která nabídne hned dvě samostatně ovladatelné zásuvky a chlubí se nejvyšší úrovni zabezpečení na trhu chytrých zásuvek. Sledování spotřeby energie probíhá skrze aplikaci, která zobrazuje momentální spotřebu a vytváří grafy, ze kterých uživatel může vyhodnocovat spotřebu v průběhu času a rovněž to, kolik bude spotřebovaná energie stát.

Currant zásuvka

Výhodou této chytré zásuvky je její napojení na Google Asistenta a Alexu od Amazonu. Následně se dá ovládat hlasovými příkazy. Využití umělé inteligence spočívá ve sledování návyků obyvatelů domácnosti a následném dodání návrhů, které mají zamezit zbytečnému plýtvání energie nebo jejímu neefektivnímu využití. Například tak může doporučit vypnutí přívodu energie do set-top boxu ve chvílích, kdy je vypnutá televize.

Aplikace k chytré zásuvce Currant je dostupná jak na Android, tak na iOS, a po její instalaci okamžitě vyhledá přítomnost zásuvky a zobrazí momentální spotřebu energie.

Zásuvka je dodávána ve dvou variantách – s Bluetooth a Wi-Fi – z čehož pouze Wi-Fi verze nabídne propojení s chytrými asistenty a možnost ovládat zásuvku odkudkoliv. Bluetooth varianta stojí v přepočtu asi 1 300 korun. Za přítomnost Wi-Fi si zájemci připlatí zhruba o tři sta korun více. V současné době je však bohužel chytrá zásuvka dostupná pouze pro americký trh. V případě úspěchu se počítá s rozšířením prodeje i do dalších zemí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze