Dexter se vrátí a spáchá Prvotní hřích

Dexter se vrátí a spáchá Prvotní hřích
Fotografie: SkyShowtime
  • Populární seriál se dočkal 8 řad a jednoho extra pokračování
  • Na to již brzy naváže další, které bude dějem předcházet původní seriál

V roce 2006, tedy rok před spuštěním streamovací služby Netflixu, se v televizi poprvé objevil Dexter. Tento soudní znalec a technik pracující pro policii v Miami měl jedno velmi temné tajemství. Jeho nutkání jej totiž nutilo dělat věci, pro které by se on sám dostal do hledáčku orgánů činných v trestním řízení. Jenže jeho profesionální dovednosti a jeho „etický kodex“, kdy vraždil jen zločince, způsobili, že mu to po celou dobu procházelo.

Dexter

Dnes by takto morálně rozporuplný hlavní hrdina asi nikoho neohromil, ale téměř před dvěma dekádami to byla seriálová senzace a není divu, že následovalo celkem 8 sezón, přičemž v každé se musel vypořádat jak s hlavním záporákem, tak se svými osobními problémy. I když bylo zakončení z roku 2013 poměrně jednoznačné, pořád dávalo šanci na to, že se tato postava jednou vrátí. A skutečně se tak stalo v roce 2021, kdy se objevila nová desetidílná řada New Blood, v níž Dexter vyměnil prosluněné Miami za mrazivé lesy státu New York.

Dexter

Ani to však není definitivní konec. Streamovací služba SkyShowtime v tiskové zprávě potvrdila uvedení nového originálního dramatického seriálu Dexter: Original Sin, jehož děj předchází událostem seriálu Dexter, nominovaného na cenu Emmy. Příběh tohoto nového desetidílného thrilleru se odehrává 15 let předtím, než se diváci poprvé setkali s Dexterem. Nový seriál sleduje proslulého amerického sériového vraha ve fázi příprav.

Dexter

Dexter: Original Sin sleduje Dextera v Miami na počátku 90. let, kdy se ze studenta stává pomstychtivý sériový vrah. Když už své krvežíznivé nutkání nedokáže ignorovat, musí se Dexter naučit, jak svou vnitřní temnotu usměrňovat. Pod vedením svého otce Harryho přijímá jakýsi kodex, podle kterého vyhledává a zabíjí lidi, kteří si zaslouží být eliminováni ze společnosti. Nesmí se ale přitom dostat do hledáčku policie. To je pro mladého Dextera mimořádná výzva, protože právě nastoupil na forenzní stáž v oddělení městské policie v Miami.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze