Disney představil první plus-size hrdinku v krátkém filmu Reflect

Disney představil první plus-size hrdinku v krátkém filmu Reflect
Fotografie: Disney
  • Animovaný snímek Reflect vypráví příběh Biancy, mladé baletky, která bojuje s vlastním odrazem v zrcadle
  • Krátký film je součástí série experimentálních snímků Disney Short Circuit
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Disney vydal nový krátký film s názvem Reflect, jehož hlavní hrdinou je trochu jiná baletka. Není totiž tak úplně hubená, jak by diváci čekali. Animovaný snímek Reflect vypráví příběh Biancy, mladé baletky, která bojuje s vlastním odrazem v zrcadle a překonává pochybnosti a strach tím, že rozvíjí svou vnitřní sílu a moc.


Film Reflect je součástí série experimentálních snímků Disney Short Circuit (Sbírka krátkých filmů) a v září ho uvedla streamovací platforma Disney+. Šestiminutový film ukazuje, že tělesné proporce nejsou překážkou a že každý o sobě občas pochybuje. Reflect natočila režisérka Hillary Bradfield, která pracovala také na snímcích Encanto a Ledové království 2. „Doufám, že diváci po zhlédnutí krátkého filmu přijmou lépe to, jak vypadají,“ uvedla režisérka pro theguardian.com.

Ve filmu vidíme, jak Bianca tančí balet před zrcadlem a dívá se na sebe. Její odraz se ale začne rozpadat na tisíc kousků. Bojuje se svou sebedůvěrou, ale nakonec tančí dál, dokud zrcadlo nezmizí. Disney se v poslední době snaží přeformulovat svůj veřejný obraz, vydává více obsahu s různými postavami, které řeší tabu společnosti i osobního života.

Hned po vydání získal film velice kladné ohlasy od diváků, kteří se ke snímku vyjadřovali na různých sociálních sítích. „Je to velmi povzbudivé a jsem rád, že se Disney rozhodl zahrnout mezi hrdinky plus-size dívku,“ uvedl jeden z fanoušků na Twitteru. Další fanoušek napsal, že by moc rád takový příběh viděl, když byl mladší. Adam Bray, autor Marvel Studios: Encyklopedie postav, uvedl, že snímek není dostatečně dlouhý, aby dostatečně vysvětlil poselství, které má Reflect divákům předat.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze