Co nového přinese březen na Disney+?

Co nového přinese březen na Disney+?
Fotografie: unsplash.com
  • Na začátku března bude uvedena třetí řada seriálu Mandalorian
  • Uveden bude také snímek nominovaný na Oscara – Víly z Inisherinu
  • Disney+ zařadí do nabídky také mnoho pořadů ku příležitosti Mezinárodního dne žen
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

S březnem na Disney+ přichází mnoho novinek. Nejprve bude, hned 1. března, uvedena dlouho očekávaná třetí řada seriálu Star Wars: Mandalorian, následně druhá řada čerstvě oceněného seriálového hitu Základka Willarda Abbotta, nakonec 10. března nový komediální seriál s Kerry Washingtonovou, Odvězněný. Tento měsíc bude mít na Disney+ premiéru také horký kandidát na Oscara, film Víly z Inisherinu. 8. března je Mezinárodní den žen, a tak na Disney+ najdete kolekci Ženy v hlavní roli, ve které budou dramata, komedie, dokumenty a další pořady, ve kterých vynikají příběhy výjimečných žen.

V březnu pokračuje svou 19. řadou také seriál Chirurgové (8.3.), dále nová řada seriálu Myšlenky zločince: Evoluce (5.3.), 4. řada seriálu Záchranáři L.A.: V plamenech (15.3.) a předplatitelé se mohou těšit i na nové epizody seriálů Star Wars: Vadná várka, Stalo se v Montaně nebo Veliký sever.

Star Wars: Mandalorian

Putování Mandaloriana Star Wars galaxií pokračuje. Kdysi osamělý nájemný lovec Din Djarin se opět shledal s Groguem. Nová republika se zatím snaží galaxii zbavit její temné minulosti. Mandalorian a Grogu společně pokračují ve svých toulkách galaxií a setkávají se nejen s dávnými spojenci, ale také si vytváří nové nepřátele.


Víly z Inisherinu (The Banshees of Inisherin)

Studio Searchlight Pictures a scenárista a režisér Martin McDonagh (Tři billboardy kousek za Ebbingem) představují nekonvenční film s Colinem Farrellem a Brendanem Gleesonem v hlavních rolích. Přestože jsou maloměstští sousedé Pádraic (Farrell) a Colm (Gleeson) dlouholetými přáteli, octnou se ve slepé uličce, když jeden z nich zničehonic jejich vztah ukončí, což má pro oba šokující důsledky. Colm oznámí, že už si s Pádraicem nepřeje mluvit, a trvá na tom, že při porušení jeho požadavku si usekne prst. Navzdory Colmovu neslýchanému jednostrannému prohlášení je však Pádraic odhodlaný jejich přátelství zachránit. Film Víly z Inisherinu, jehož děj se odehrává na pozadí irské občanské války ve 20. letech 20. století, slibuje divákům talentované herecké obsazení, jedinečný příběh a krásné záběry.

Bostonský škrtič (Boston Strangler)

Film Bostonský škrtič oceňovaného scenáristy a režiséra Matta Ruskina je kriminálním thrillerem o průkopnických reportérkách, které v 60. letech minulého století zveřejnily příběh proslulých vražd bostonského škrtiče. Film sleduje Lorettu McLaughlinovou, reportérku novin Record-American, jež se stala první novinářkou, která spojila vraždy bostonského škrtiče. Jak si záhadný vrah vybírá další a další oběti, Loretta se pokouší pokračovat ve vyšetřování spolu s kolegyní a přítelkyní Jean Coleovou, avšak dvojice naráží na rozbujelý sexismus tehdejší doby. McLaughlinová a Coleová se přesto odvážně pouštějí do pátrání s velkým osobním rizikem a ve snaze odhalit pravdu riskují vlastní životy.

Základka Willarda Abbotta (Abbott Elementary)

Komedie z pracovního prostředí, která sleduje osudy skupiny oddaných a zapálených učitelů a jednoho lehce nahluchlého ředitele, jak zápasí s filadelfským veřejným školstvím. Navzdory nepřízni osudu jsou odhodláni pomoci svým žákům uspět v životě. Ačkoli se tito neuvěřitelní kantoři potýkají s podstavem a nedostatkem financí, svou práci milují. Co však nemusí, je ne zrovna příkladný přístup místního školského úřadu ke vzdělávání dětí.

Přízeň (Kindred)

Adaptace románu Kindred od Octavie E. Butlerové líčí příběh Dany Jamesové, začínající mladé černošské spisovatelky, která se zbavila rodinných závazků a přestěhovala se do Los Angeles, odhodlaná začít žít a budovat svou vlastní budoucnost. Než se však stihne zabydlet v novém domově, je násilně vtahována do minulosti. Objeví se na plantáži z 19. století, na místě pozoruhodně a úzce spjatém s ní a její rodinou. V tomto žánrově netradičním příběhu o svazujících poutech se Daninou minulostí i přítomností proplétá mezirasový románek a čas běží, zatímco se ona snaží čelit tajemstvím, o nichž neměla ani tušení.

Hledá se Michael (Finding Michael)

Michael Matthews se v roce 1999 stal nejmladším Britem, který zdolal vrchol Mount Everestu. Tři hodiny na to však zmizel a jeho tělo nebylo nikdy nalezeno. Podnikatel a moderátor Spencer Matthews, jemuž v době bratrova zmizení bylo 10 let, se s Michaelovou smrtí nikdy nevyrovnal. Po více než 20 letech se ke Spencerovi dostane fotografie těla na hoře, které by mohlo být Michaelovo. Vydává se do Nepálu a navazuje spolupráci s rekordmanem Nimsem Purjou, jenž zdolal všech 14 nejvyšších hor světa. Ten má vést pátrací tým do zóny smrti a pokusit se najít Michaela. Desetičlenný tým se vydává do extrémních výšek přes 8000 m. n. m., vybavený drony a schopnostmi, které jim umožňují pátrat i mimo stezky vedoucí na vrchol. Omezený čas a zhoršující se počasí však před ně klade nečekané nástrahy.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze