Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox v redakci: pro grilování bez námahy

První dojmy
Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox v redakci: pro grilování bez námahy
Fotografie: Veronika Michálková, fZone.cz
  • Kompaktní Tefal OptiGrill 4v1 je kombinací inteligentního grilu, barbecue, trouby a pečícího plechu vhodný i pro naprosté začátečníky
  • Zaujme hned několika automatickými programy, senzorem tloušťky surovin i indikátorem propečení
  • Aktuální cena se pohybuje na hranici 6 tisíc korun

Grilování je bezpochyby oblíbený způsob přípravy pokrmů po celém světě. Na trhu existuje široká nabídka grilů, od těch jednoduše přenosných, až po ty sofistikovanější s mnoha funkcemi. Tefal OptiGril 4v1 (celým názvem Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30) v sobě kombinuje inteligentní gril, klasické barbecue, troubu a pečící plech, na kterém lze připravit kompletní pokrm. Nabízí hned několik funkcí, díky kterým by se mohl stát každodenním pomocníkem v kuchyni i pro úplné začátečníky.

Vzhled: kompaktní a elegantní

Po vybalení grilu nás mile překvapil jeho kompaktní design a elegantní nerezové provedení. Na první pohled se Tefal OptiGrill 4v1 zdá být dostatečně kvalitní, odolný a jednoduchý na obsluhu. Hmotnost 6,8 kilogramů sice zaručuje jeho stabilitu, avšak někteří uživatelé by ji mohli vnímat jako nevýhodu při manipulaci. Povrchová úprava působí jako jednoduchá na čištění a odolná vůči poškrábání.

Ovládání: jednoduché a intuitivní

Gril se snadno ovládá pomocí intuitivního panelu s hardwarovými tlačítky. Panel je rozdělen do přehledných sekcí a nabízí 9 přednastavených programů pro různé druhy surovin, jako jsou steaky, hamburgery, ryby nebo grilovaná zelenina. V balení se nachází i přiložený návod na obsluhu jednotlivých programů a kuchařka, kterou si však můžete stáhnout také jako bezplatnou aplikaci v anglickém jazyce. Dalším benefitem je i přiložený plech na pečení, například pro přípravu lasagní. Zkušenější uživatelé ocení i možnost manuálního režimu, který umožňuje nastavení teploty a doby trvání dle vlastních preferencí.

Funkce: více než jen běžný gril

Tefal OptiGrill 4v1 má integrovaný patentovaný senzor, který analyzuje váhu a tloušťku surovin, a poté automaticky nastaví ideální dobu grilování. Barevný indikátor umístěný na hlavním panelu hardwarových tlačítek vás po zvukovém signálu informuje o aktuálním stupni propečení: velmi krvavé, krvavé, středně propečené, dokonale propečené. Díky tomu eliminuje nutnost neustálého kontrolování a tím způsobené poklesy teplot. Tefal OptiGrill 4v1 nabízí dva základní režimy grilování, a to klasický kontaktní gril a režim barbecue. Možnost otevření grilu do úhlu 180° uživateli zajistí přípravu na obou plotýnkách současně. Po straně najdete také termostat na manuální regulování teploty, podle vaší potřeby.

Čištění: jednoduchá údržba

Po dokončení grilování je důležité gril řádné vyčistit, aby se zabránilo usazování mastnoty a zbytků jídla. Příjemnou informací je proto možnost vložení všech odnímatelných částí grilu do myčky nádobí. I když je Tefal OptiGrill 4v1 kompaktní, jeho váha 6,8 kilogramů a rozměry 34,5 × 18,9 × 36,7 centimetrů mohou pro někoho představovat překážku při manipulaci a uskladnění.

Tefal OptiGrill 4v1

Naše první zkušnost?

V rámci prvních dojmů jsme si na grilu Tefal OptiGrill 4v1 vyzkoušeli přípravu grilovaného mletého masa na hamburgery, bulek a zeleniny. Výsledek nás mile překvapil. Maso na stupeň propečenosti středně a dokonale bylo v obou případech šťavnaté a chutné, odpovídalo našim představám. Bulky se propekly a získaly požadovanou zlatavou barvu, zelenina byla křupavá a zachovala si svou chuť. Ovládání grilu je za nás skutečně jednoduché a intuitivní, ocenili jsme zejména jeho rychlost.

Závěr: očekávání jsou velká

Tefal OptiGrill 4v1 se prozatím zdá být ideální volbou pro všechny, kteří hledají snadný, intuitivní a zdravější způsob grilování. Příslib dosažení kvalitních výsledků bez ohledu na kuchařské zkušenosti či dovednosti a celoroční možnost přípravy grilovaných pokrmů bezpochyby osloví nejednoho zájemce o tuto oblast. To, jestli Tefal OptiGril 4v1 skutečně naplní slibovaná očekávání, se však dozvíte až v nadcházející recenzi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze