EU certifikovala speciální čelenku pro léčbu nejen migrény. Jde ji používat i doma

EU certifikovala speciální čelenku pro léčbu nejen migrény. Jde ji používat i doma
  • Izraelský startup vyvinul první certifikovanou digitální terapii migrény
  • Nabízí slibné řešení pro 80 % pacientů trpící tímto zdravotním problémem

Více než 1 z 10 lidí na světě, což je přibližně 900 milionů z nás, trpí příznaky různých druhů migrény. Zhruba 1 milion Čechů je schopen kvůli tomu občas vyřadit úplně z provozu. Migrenici často berou prášky na bolest s vedlejšími účinky, nebo někde v ústraní čekají, než migréna odezní. Léčba je totiž pro každého z nich individuální, dlouhodobá a náročná záležitost.

Neurolief je izraelský startup, který vyvíjí mozkovou digitální terapii s neuromodulační technologií. V oblasti digitální terapie získal certifikát CE pro neinvazivní léčbu migrény. Označení CE opravňuje Neurolief volně prodávat svůj produkt v rámci Evropské unie.

Čelenka Relivion je první neinvazivní, adaptivní a vícekanálové neuromodulační zařízení, které nabízí vysoce efektivní terapii bez vedlejších účinků. Do této doby bylo možné využívat podobnou technologii pouze s implantovaným zařízením do těla. Díky tomuto zařízení mohou migrenici využívat neuromodulační technologie za zlomek nákladů v pohodlí domova nebo na cestách.

RelivionⓇ therapy

Pacient užívající Relivion si přes aplikaci v mobilu nastaví podle svých preferencí intenzitu a typ elektrických pulsů. Z 6 míst na hlavě se tímto způsobem stimuluje týlní a trojklanný nerv, jenž může za bolesti při migréně.

Léčebné metody migrény se v posledních desetiletích příliš nezměnily. Nabízí se tak slibné řešení pro 80 % pacientů trpících migrénou, kteří nejsou spokojeni se současnými možnostmi léčby. A nejen pro ně – léčba je účinná i v případě pacientů trpících depresí, ADHD nebo nespavostí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze