Facebook si patentoval robotického šmíráka, který zaznamená váš každý krok

Facebook si patentoval robotického šmíráka, který zaznamená váš každý krok
  • Facebook podal patent obsahující návrh osobního robotického fotografa
  • Ten vás má autonomně následovat a vše zaznamenávat
  • Může sloužit rovněž pro přenos videohovorů
  • Má dokonce i odkládací prostor pro menší náklad

Chytré telefony a obrovské počty aplikací, které je doprovázejí, změnily za pár let životy mnoha z nás. Lidé začali fotit a natáčet v podstatě každý svůj krok a za pomoci sociálních sítí pak své zážitky sdílejí se svými známými a potažmo i s celým světem. Králem v tomto odvětví je nepochybně Facebook, který chce ovšem svým uživatelům nabídnout ještě víc. Své štěstí zkoušel neúspěšně i s výrobou vlastního smartphonu, ale podle nově objevených patentů to sociální gigant s vlastními vynálezy ještě nechce vzdát.

HTC First ve spolupráci s Facebookem
Smartphone HTC First vyrobený ve spolupráci s Facebookem

Tentokrát se však zaměří čistě na fotografie a video, přičemž k tomu využije dokonce i robotiky. Nově podaný patent totiž odhaluje autonomního robota, který vás má pronásledovat a neustále vše zaznamenávat, což má vést k vytvoření mnoha nečekaných momentů, které prý lidé budou chtít určitě sdílet. Robot má být tedy v podstatě vaším osobním fotografem a má v sobě krom kamery také mikrofony, takže dovede natáčet i video.

Nemá ale sloužit pouze k vašemu pronásledování, dovede vám totiž zprostředkovat také videohovor prostřednictvím Facebooku. To by dávalo už krapet větší smysl a třeba pro dálkové prohlídky nějakých míst či budov by se takový pomocník, který za vámi zvládne sám jezdit a ukáže, co potřebujete, určitě hodil. Patent dále odhaluje užitečný odkládací prostor pro menší náklad a nechybí ani speciální chladící systém, aby se robot nepřehřál ani v parném létu.

Zdroj: futurism.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze