I přes všechny skandály chce Facebook uvést vlastní chytrý reproduktor

I přes všechny skandály chce Facebook uvést vlastní chytrý reproduktor
Fotografie: Facebook
  • Začátkem května se máme podle posledních zpráv dočkat prvního chytrého reproduktoru z dílen Facebooku
  • Přijít měl už dříve, ale vzhledem k řadě nepříjemných skutečností chce nyní Facebook raději zůstat v pozadí
  • Zatím není známo, zda bude v reproduktoru také vlastní asistent, nebo Alexa od Amazonu či Asistent od Googlu

Trh s chytrou domácností je na vzestupu a zejména chytré reproduktory nacházejí své místo ve stále větším počtu domácností. Je tedy logické, že se chce na tomto rozvíjejícím se trhu prosadit třeba i Facebook, který má podle všeho začátkem května představit vlastní chytrý reproduktor. Ve skutečnosti jsme se ho ovšem mohli dočkat už dříve, ale nedávné skandály Facebooku moc sebevědomí nedodaly.

Nejprve jsme se dozvěděli, že společnost Cambridge Analytica shromažďovala pomocí API Facebooku osobní informace více jak 50 milionů uživatelů bez jejich vědomí, které byly posléze využity v rámci volební kampaně. Facebook se tedy dostal do závažných problémů, a to ještě nebylo vše. Nedávno se rovněž zjistilo, že aplikace Facebooku shromažďuje záznamy o uskutečněných hovorech a poslaných zprávách z vašeho telefonu, a to už několik let.

Je tedy logické, že se chce Facebook držet chvíli při zemi, a tím spíš s vydáním chytrého reproduktoru. Spoustě lidem se už tak nelíbí pomyšlení, že by měli mít v domě zařízení, které jim neustále naslouchá. Tací by tedy v současnosti Facebook v případě uvedení chytrého reproduktoru pravděpodobně roztrhali a nedivili bychom se tedy, kdyby se jeho představení posunulo ještě více než jen do začátku května. Koneckonců se nyní musí Facebook proklatě snažit, aby si získal zpět alespoň trochu důvěry svých uživatelů.

Skeptičtí jsme ovšem krom samotného uvedení reproduktoru také k jeho technické stránce. Facebook moc dobré zkušenosti s umělou inteligencí a strojovým učením nemá. Koneckonců to zkoušel už dříve s vlastním asistentem „M“ – a jak ten dopadl. Je tedy otázkou, zda se Facebook pokusí opět o vlastního asistenta, nebo vsadí spíše na Alexu či Google Asistenta.

Zdroj: thenextweb.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze