Greta Thunberg vyzvala společnost, aby přijala opatření proti změnám klimatu

Greta Thunberg vyzvala společnost, aby přijala opatření proti změnám klimatu
Fotografie: unsplash.com
  • Svět bude brzy čelit největší přírodní katastrofě, pokud lidé nepřijmou naléhavá opatření
  • Biosféra se nejen mění, ale také se destabilizuje a rozpadá
  • Světoví vůdci chrání firmy, které svými emisemi přispívají ke klimatickým změnám

19letá švédská aktivistka Greta Thunberg varuje, že svět bude brzy čelit největší přírodní katastrofě, pokud občané nepřijmou naléhavá opatření. Podle news.sky.com projev pronesla na festivalu Glastonbury. „Biosféra se nejen mění, ale také se destabilizuje a rozpadá. Následky mohou být katastrofální. A ne, tohle bohužel nebude nový normál. Tato krize se bude nadále zhoršovat, dokud neupřednostníme lidi a planetu před ziskem a chamtivostí,“ uvedla Greta Thunberg.


Švédská aktivistka viní světové vůdce za vytvoření mezer, které chrání firmy, jejichž emise přispívají ke klimatickým změnám. „Měli bychom bojovat za lidi a přírodu, ale místo toho bojujeme proti těm, kteří jsou odhodláni ji ničit. V současnosti mohou naši političtí vůdci říkat jednu věc, ale dělat pravý opak. Mohou tvrdit, že jsou klimatickými vůdci, a zároveň rozšiřovat infrastrukturu fosilních paliv své země,“ dodala aktivistka.


Podle Grety má svět stále čas se vydat na udržitelnou cestu, která zajistí zdravou budoucnost každému. „Společně můžeme dokázat nemožné. Ale nenechte se mýlit, nikdo jiný to za nás neudělá. Teď a tady je to na nás. Vy a já,“ vyzývala dav na festivalu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze