HBO Max končí. Nástupnická služba Max k nám dorazí až v roce 2024

HBO Max končí. Nástupnická služba Max k nám dorazí až v roce 2024
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Změna se již letos v květnu dotkne uživatelů v USA
  • Překopána bude nabídka tarifů, základní se neobejde bez reklam
  • Dojde k výraznému navýšení nabízených titulů

Je to sotva rok, co jsme se u nás popasovali se změnou streamovací služby od HBO. Loni v březnu došlo ke změně z HBO Go na HBO Max. Služba získala na dospělosti a může lépe konkurovat dalším tržním nabídkám. Delší dobu se spekulovalo, že tato změna není finální a nyní došlo ze strany studia Warner Bros. Discovery k potvrzení. HBO Max se tak již letos na některých trzích přejmenuje na prosté Max. Důvodem je primárně fakt, že dojde ke sloužení dvou doposud samostatných služeb, a to HBO Max a Discovery+. Druhá jmenovaná například na českém trhu ani není k dispozici.

Počátek velké proměny se datuje k 23. květnu 2023, právě v tento den přestane HBO Max existovat na trhu v USA a dojde k proměně na Max. Jiná situace je v plánu v Evropě, kde můžeme být ještě klidní a pohodlně využívat stávající HBO Max. Starý kontinent si na změnu totiž počká až do začátku roku 2024, kdy rovněž dojde k proměně na Max. Do té doby, tedy ještě bezmála rok, se pro české uživatele nic měnit nebude.


Možná si kladete otázku, proč se služba vzdá obecně známé značky HBO. Důvodem je, že díky odstranění HBO z názvu se ve službě bude moci objevit obsah dalších společností, a to nejen od Discovery+. Nabídka stěžejních titulů by se nijak měnit neměla. Nestárnoucí klasiky jako seriály Přátelé či Teorie velkého třesku zůstanou. Stejně jako oblíbený animovaný seriál Rick a Morty. Hlavním lákadlem pro nové předplatitele má být nově oznámený seriál Harry Potter, který má zcela vycházet z knižních předloh J. K. Rowling. Očekává se celkem 10 řad rozprostřených do 10 let.

Nová služba Max nabídne v USA i inovovanou nabídku tarifů. Základ vyjde na 9,99 dolarů, tedy zhruba 240 Kč, avšak tarif bude plný omezení. Nejvíce zamrzí přítomnost reklam a také možnost sledovat obsah maximálně na 2 zařízeních v jednu chvíli. Dodejme také, že stropem bude i Full HD kvalita. Prostřední tarif za 15,99 dolarů (odhadem 340 Kč) již bude zcela bez reklam, ale nadále umožní jen 2 souběžné streamy a pouze Full HD kvalitu. Bonusem navíc bude možnost si 30 titulů stáhnout offline a pouště i mimo signál. Vrcholem bude tarif za 19,99 dolarů (zhruba 440 Kč), kde již bude k dispozici 4K kvalita, 3 souběžné streamy a možnost si stáhnout 100 titulů. U všech tarifů bude možné cenu snížit platbou jednou za rok. Ceny berte s rezervou, na evropském trhu se zřejmě budou lišit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze