Hororový seriál, česká komedie plná vulgarit a neotřelý soudní spor

Hororový seriál, česká komedie plná vulgarit a neotřelý soudní spor
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix nabízí francouzský akční film Mzda za strach nebo drama Nádherná hra
  • V nabídce je i komedie Jedeme na teambuilding
  • A na HBO Max se můžete podívat na soudní spor kvůli pomluvě

Prodloužený víkend je před námi a pokud chcete odpočívat u nějakého dobrého filmu, určitě si vyberete i z novinek na streamovacích platformách. Na Netflixu můžete zhlédnout francouzský akční film, hororový seriál, nebo českou komedii. HBO Max pak nabízí zajímavý dokumentární film o soudním procesu.

Jedeme na teambuilding

Český film, který má za úkol jediné – pobavit. Jakub Prachař jako poctivý zaměstnanec Aleš čeká na povýšení. Místo toho se ale dočká přeřazení do call centra, kde dělá skupinka lidí, která není zrovna pracovitá. Kromě Jitky (Anna Polívková), která se snaží pracovat přesně podle skript. Ve chvíli, kdy Aleš zjistí že se call centrum zruší, nabídne šéfovi, že pro něj vyhraje soutěž na teambuildingu, kde se každoročně scházejí všechny pobočky a vyhrávají pokaždé Slováci. Pokud máte rádi komedie, u kterých nemusíte moc přemýšlet a jen se chcete pobavit, určitě tento film nevynechejte.

Mzda za strach

Francouzský akční film pojednává o problému na těžebním vrtu uprostřed pouště, který se nachází poblíž uprchlického tábora. Na vrtu dojde k požáru, který udržuje při životě podzemní kapsa. K ní vede ale ještě druhá a aby nevybuchla, je nutné první kapsu vyhodit do vzduchu. Je tak potřeba přes poušť převézt 200 kg nitroglycerinu. Cestu navíc komplikují minová pole, ozbrojení rebelové a nedostatek času, za který musí parta stihnout výbušninu dovézt.

Mzda za strach

Pravda vs. Alex Jones

Dokumentární film, který ukazuje soudní spor mezi rodiči zemřelých dětí a Alexem Jonesem. Ten ve svém televizním pořadu InfoWars tvrdil, že masakr na základní škole ve městě Sandy Hook byl pouze výmysl. V prosinci 2012 se do školy dostal střelec, který zastřelil několik učitelek i dětí, a nakonec se střelil do hlavy. Jones ale začal střílení na škole nazývat hoaxem a veškerá videa s rodiči dětí napadal. Rodiče se pak potýkali s obtěžováním zejména na sociálních sítích, ale dostávali také dopisy, kde jim bylo vyhrožováno, že vykopou hrob jejich dítěte. Rozhodli se tak podat na Jonese žalobu za pomluvu, aby tyto útoky zastavili.

Nádherná hra

Slyšeli jste někdy o fotbalovém mistrovství světa bezdomovců? Tento snímek byl ním inspirován. Fotbalový trenér Mal složil fotbalový tým plný bezdomovců, kteří se vydají na mistrovství světa do Říma. Náhodou ale také narazí na Vinnyho, který se k nim na mistrovství přidá. Ten ale vnitřně řeší tolik problémů, že je potřeba se s nimi nejdříve vypořádat, jinak nebude pro tým přínosem. Kromě příběhu má toto britské drama upozornit i na problémy lidí bez domova.

Cesta ven

Hororový seriál, který je z produkce HBO. Dostupné jsou zatím dvě řady, třetí řada se ale již připravuje. Rodina, která se vydá v karavanu na dovolenou, se ocitne v malém zastaralém městečku, ze kterého se nemůže dostat – silnice je vždy vrátí. Další problém začíná se západem slunce, kdy nikdo nesmí opustit svůj domov a nejlépe se ani nedívat z okna ven. Mohli by vás totiž nalákat ven „lidé“, kteří se tváří přátelsky. To ale trvá jen do doby, než vás roztrhají na kusy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze