Tyto dokumenty o zvířatech na Netflixu rozhodně nepřehlédněte

zhodnocení
Tyto dokumenty o zvířatech na Netflixu rozhodně nepřehlédněte
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Dokument Život na naší planetě vytvořil Steven Spielberg a patří mezi nejkvalitnější
  • Netflix nabízí i dokumenty o domácích mazlíčcích
  • A můžete se podívat, jak vyrůstají mláďata v divočině

Na Netflixu můžete vidět obrovské množství dokumentů o zvířatech. Je jedno, jestli vás zajímají dinosauři, divoká zvířata, kočky, psi, nebo mláďata. Pokud se chcete dozvědět něco nového ze zvířecí říše, Netflix vám toho nabídne opravdu mnoho. Pak už záleží pouze na vás, zda dáte přednost těm, které jsou nadabované, nebo vám nevadí číst titulky. Které byste ale rozhodně neměli vynechat?

Miminka divočiny

Zvířecí mláďata jsou roztomilá a neohrabaná. V celkem osmi dílech se můžete z blízka podívat, jak vyrůstají nejrůznější druhy divokých mláďat. Můžete vidět malá lvíčata, slůně, opičku, tučňáka, medvěda grizzlyho a další. Budete je moci sledovat od úplných začátků, kdy byla mláďata závislá na mamince, až po jejich postupné osamostatnění. Dokument ukáže i chvíle, kdy byla mláďata vystavena nebezpečí a jak se jim podařilo nakonec vše zvládnout.

Co se skrývá v mazlíčcích

Zajímá vás, co všechno naši domácí mazlíčci umí a jak mazaní vlastně jsou? Pak vás tento dokument bude rozhodně bavit. Ve čtyřech dílech se vám představí kolie, která se svým páníčkem podstupuje base jumping, králíci, kteří závodí na překážkové dráze, upovídaní papoušci, kočky, které mají perfektní smysl pro orientaci i pes, který dokáže komunikovat s paničkou pomocí tlačítek. Uvidíte ale i další zvířata a jejich páníčky, kteří díky vytrvalosti zjistí, co se skrývá v jejich mazlíčcích.

Život na naší planetě/Netflix

Život na naší planetě

Tento seriál uvedl Netflix teprve minulý rok a kvalitou se rozhodně řadí do předních příček. Není se čemu divit – za seriálem stojí Steven Spielberg a namluvil ho Morgan Freeman (můžete si jej však pustit v češtině). Dokument vás vezme do úplných začátků, kdy na Zemi život teprve vznikal. Detailně popíše každé masové vymírání, které vedlo k další evoluci a ukáže, jak se zvířata na souši i ve vodě postupně přizpůsobovala aktuálnímu klimatu.

Mazaná morčata

Tento starší dokument vám ukáže německého vědce, který se přes 30 let věnoval studiu morčat. Zajímal se jak o divoká morčata, která jsou v některých zemích chována pro maso, tak o domestikovaná morčata nejrůznějších barev. Jaký je mezi nimi rozdíl a proč nejraději žijí ve větších skupinách se dozvíte v dokumentu.

Co se kočce honí hlavou

Tento dokumentární film vás přesvědčí o tom, že kočky mající mnohdy ne zrovna dobrou pověst, jsou vlastně úplně jiné a mohou vám být stejně dobrým společníkem, jako jsou psi. Dokument ukáže, že i kočky lze vycvičit, slyší na svoje jméno a páníček je pro ně velmi důležitý. Navíc jsou schopni u něj vycítit jeho pocity. A dozvíte se také, proč jsou schopné vždy dopadnout na všechny čtyři nohy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze