Humane hledá po neúspěchu AI Pin kupce

Humane hledá po neúspěchu AI Pin kupce
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz
  • Snaha nahradit mobilní telefony pomocí gadgetu s umělou inteligencí v prvním kole neuspěla
  • Firma proto nyní hledá kupce, který by danou myšlenku dále rozvíjel

Očekávání na začátku byla veliká. Když bývalí zaměstnanci Applu sebevědomě prohlašovali, že připravují zařízení, které pomocí umělé inteligence dokáže nahradit to, k čemu dnes používáme mobilní telefony, pak to vzbudí minimálně pozornost. Produkt se nakonec podařilo dotáhnout do produkční fáze, ale všichni novináři i veřejnost se shodují v tom, že jde v nejlepším případě o zajímavý prototyp, který bude vyžadovat ještě mnoho práce.

Jenže něco takového je zřejmě nad finanční možnosti takového startupu. Proto asi nikoho nepřekvapí informace, se kterou přišla agentura Bloomberg.Podle ní zakladatelé Humane a dlouholetí zaměstnanci společnosti Apple Imran Chaudhri a Bethany Bongiorno hledají kupce a požadují cenu mezi 750 miliony a 1 miliardou dolarů.

To by odpovídalo cenovce 850 miliónů dolarů, na kterou firmu ohodnotili investoři v roce 2023. To však bylo ještě před uvedením produktu na trh a negativními ohlasy. Společnosti se také podařilo vybrat 230 miliónů dolarů na výzkum a vývoj AI Pinu, kolik z této částky bylo použito, však není jasné. I tak se zdá, že firemní cenovka je stejně ambiciózní jako ta produktová. Připomeňme, že zařízení stojí 699 dolarů a pak je nutné platit měsíční paušál 24 dolarů.

Na druhou stranu, nabídka cílí zřejmě na takové zájemce jako je Amazon, Apple, Google, Meta nebo Microsoft. Zmíněné firmy se předhánějí v rozvoji umělé inteligence a je možné, že některé z nich přijde slibná idea mít pro tento obor i nějaký dedikovaný hardware.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze