Sony na veletrhu CES 2018 představilo televize řady A8F a X900F

1
Sony na veletrhu CES 2018 představilo televize řady A8F a X900F
  • Modely řady A8F nabízí technologii OLED a úhlopříčky 55 a 65 palců
  • Portfólio doplní také LED modely X900F v několika různých velikostech

Na lasvegaském veletrhu CES 2018 prezentovalo Sony své nové počiny v oblasti chytrých televizí. Velmi zajímavě vypadají novinky z řad OLED televizí, které Sony označuje jako A8F. V jejich případě se výrobce chlubí stylovým, ale přesto konzervativním vzhledem. Změnou je opuštění vytahovacího stojanu, který byl nahrazen pevnou kovou deskou, na které celá televize stojí. Špičková má být kvalita obrazu, kde operuje 4K rozlišení společně s HDR. Dolby Vision je nově podporováno společně s HDR10. Výrobce zdůrazňuje svou vlastní optimalizaci obrazu, ke které slouží speciální procesor X1 Extreme. Televizory A8F budou nabízeny s obrazovkou o úhlopříčce 55 a 65 palců.

Oznámeno bylo i to, že se technologie Dolby Vision dostane také do vyšších modelů z roku 2017, a formou softwarové aktualizace.

Dostalo se také na novinky z řad LED televizí, kde výrobce představil nové modely řady X900. Modely pro rok 2018 budou nabízeny ve variantách 49, 55, 65, 75 a 85 palců. V nových modelech Sony nasazuje technologii X-Motion Clarity, která má zkvalitnit obraz při rychlých pohybech.

Sony X900F
Sony X900F

Nové modely mají tradičně používat operační systém Android TV a uživatelé již mohou počítat také s integrací Google Asistenta. V tuto chvíli Sony neprozradilo ceny, avšak to by se mělo v následujících týdnech změnit.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
kvok
Tak na českém webu by se snad hodilo používat zdejší značení, to znamená AF1 a XF90.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze