Lidé, kteří prodělali koronavirus, mají v těle protilátky půl roku po uzdravení

Lidé, kteří prodělali koronavirus, mají v těle protilátky půl roku po uzdravení
Fotografie: unsplash.com
  • Podle britské studie by se po tuto dobu neměli uzdravení znovu nakazit
  • Po dobu tří měsíců mělo 99 % zúčastněných protilátky v těle

Server reuters.com zveřejnil informace z nové britské studie. Ta ukázala, že lidé, kteří prodělali koronavirus, mají vytvořené protilátky minimálně na šest měsíců. Po tuto dobu by se nemělo stát, že se znovu nakazí.

„Drtivá většina lidí si zachovává protilátky po dobu nejméně šesti měsíců po nakažení koronavirem,“ uvedla Naomi Allen, profesorka a hlavní vědecká pracovnice britské biobanky, kde byla studie provedena.


Výsledky studie ukázaly, že účastníci, kteří měli pozitivní test na COVID-19, si uchovali protilátky proti koronaviru v 99 % případů po dobu tří měsíců. Po celých šesti měsících je stále mělo 88 % lidí. „I když zatím nevíme, jak to souvisí s imunitou, výsledky ukazují, že lidé mohou být chráněni před dalším nakažením po dobu nejméně šesti měsíců po prvním prodělání nemoci,“ uvedla Naomi Allen.

Profesorka mluvila i o dalších studiích provedených ve Velké Británii a na Islandu se stejnými výsledky. Jejich závěrem je, že vytvořené protilátky v těle nakažených zůstávaly několik měsíců po uzdravení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze