Loď Spojených arabských emirátů se potopila. Na palubě bylo 30 lidí

Loď Spojených arabských emirátů se potopila. Na palubě bylo 30 lidí
Fotografie: unsplash.com
  • Nákladní loď se potopila v Perském zálivu kvůli špatnému počasí
  • Některé členy posádky zachránili záchranáři, jiní se dostali na záchranný člun a blízká loď vytáhla jednu osobou z moře

Nákladní loď Al Salmy 6, která patří Spojeným Arabským emirátům, se převrhla i s 30člennou posádkou a potopila se u pobřeží Íránu. Příčinou bylo špatné počasí v Perském zálivu. Když se loď potápěla, byla necelých 50 kilometrů od íránského přístavu Assaluyeh.

Záchranáři zachránili 16 členů posádky, jak uvedl kapitán Nizar Qaddour a dodal, že dva lidé zůstali ve vodě. Dalších 11 členů posádky se dostalo na záchranný člun a jedna osoba byla zachráněna z vody blízkým tankerem. Loď mířila do Iráku a převážela auta a další náklad.


Perský záliv je hlavní cestou pro obchodní i nákladní lodě a potopení lodi v těchto místech je opravdu vzácné. Touto oblastí se však prohnaly prachové bouře současně se špatným počasím. Íránská meteorologická organizace varovala před silnými poryvy větru, které mohou narušit lodní dopravu, a to až do soboty. Podle independent.co.uk v íránské provincii Bushehr měl vítr dokonce překonat rychlost 64 kilometrů v hodině.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze