Mall Pay představil skipovací kartu. Zdarma odloží platbu do 50 000 Kč až na 50 dní

Mall Pay představil skipovací kartu. Zdarma odloží platbu do 50 000 Kč až na 50 dní
Fotografie: Mall
  • Skipování znamená v pojetí Mall Pay přeskočení překážek spojených s placením
  • Od dnešního dne lze kartu objednat on-line
  • Skipovací karta neodkládá pouze platbu, ale umožňuje přeskočit výběr platební metody, zadávání karetních údajů nebo odpočítávání dnů do výplaty

Limit na odloženou platbu, do kterého se nyní vejde i vybavení domácnosti, splatnost až 50 dní, ale také minimalistická platební karta s vlastnostmi kreditky bez nutnosti zakládat účet v bance. Tyto nové produkty představil fintech Mall Pay dva týdny po získání licence poskytovatele platebních služeb malého rozsahu od České národní banky. Zájemce o ně dokáže prověřit online do několika minut.

Mall Pay nově nabídne čtyři zákaznické účty: Na zkoušku, Start, Plus a Komplet. Základní nazvaný „Na zkoušku“ je totožný se službou, jakou uživatelé mohli využívat zdarma doposud. Druhý „Start“ je taktéž zdarma, vyžaduje však detailnější identifikaci a prověření uživatele a jeho příjmů, díky čemuž může nabídnout limit 50 000 Kč se splatností až 50 dnů, respektive do 20. dne následujícího měsíce s možností odložení části vyúčtování o další měsíc. Ověření probíhá online, přes zákaznickou zónu Mall Pay nebo prostřednictvím aplikace, a je záležitostí několika minut.

Skipování znamená v pojetí Mall Pay přeskočení překážek spojených s placením.

Spolu s novými produkty zavádí Mall Pay také nový zákaznický komunikační koncept. Pro kartu, která se svými vlastnostmi blíží kreditce, vytváří vlastní kategorii „skipovací karty“. Skipování znamená v pojetí Mall Pay přeskočení překážek spojených s placením, které jako bariéra brání úspěšnému dokončení nákupu, ale také minimalizaci všech administrativních kroků nutných k získání účtů a karty.

Lidé vnímají podstatný rozdíl mezi odložením platby jako povinností a přeskočením všech nepříjemných věcí spojených s placením a objednávkou zboží. Skipování tedy výrazně lépe vyjadřuje, co chceme zákazníkům přinést. Neodkládáme totiž pouze platbu. Umožňujeme přeskočit výběr platební metody, zadávání karetních údajů, odpočítávání dnů do výplaty nebo starosti s reklamací, pokud vyberete špatné zboží. A díky jednoduchému zákaznickému prostředí také bankovní byrokracii,“ uvádí Adam Kolesa, CEO Mall Pay.

Mall Pay

Skipovací platební karta byla navržena v trendy modrém minimalistickém designu a je možné ji propojit s Google Pay nebo Apple Pay. Jednoduše se ovládá přes aplikaci Mall Pay, kde není problém ji například rychle zablokovat poté, co sama upozorní na podezřelé transakce. Je možné s ní platit kdekoliv, tedy na internetu i v běžných obchodech. Problémem není ani platba v zahraničí. Směnné kurzy zajišťuje ČSOB, která skipovací platební kartu Mastercard vydává.

Skipovací platební kartu získají účty s názvem Plus a Komplet. Plus za 39 korun měsíčně je pro všechny, kteří chtějí využívat její limity při nákupech i mimo e-shopy se skipovacím tlačítkem Mall Pay. Oproti Startu nabídne kromě karty například 2× ročně možnost využít řemeslníka v případě nenadálé události – třeba zabouchnutých dveří nebo prasklé vody. Zákaznický účet Komplet je navržen pro všechny, kteří nakupují často. Mall Pay ho nabídne za 89 korun měsíčně a oproti účtu Plus přidává dopravu zdarma na výdejny v síti Uloženky, na výdejny Mall nebo do Mall boxů, předplatné magazínu dTEST a získávání trojnásobného počtu věrnostních bodů v rámci loajalitního programu.

Dali jsme si za cíl přinést produkty, které budou ušité často nakupujícím Čechům na míru a zároveň budou dostatečně technologicky vyspělé.

Možnost platit s Mall Pay v současnosti nabízí více než stovka partnerů včetně e-shopů skupiny Mall Group. Představení nové skipovací platební karty, která odloží platbu při nakupování kdekoliv v ČR i ve světě, mu umožní podle odhadů navýšit počet realizovaných plateb až pětinásobně. To vše v době, kdy zájem obchodníků o odloženou platbu roste a blíží se jedna z nejkomplikovanějších vánočních sezon za poslední dekádu.

Dali jsme si za cíl přinést produkty, které budou ušité často nakupujícím Čechům na míru a zároveň budou dostatečně technologicky vyspělé, aby pomohly také obchodníkům. Netajíme se tím, že chceme Mall Pay platbou nahradit dobírku – zákazníkům dáváme šanci zaplatit až po prohlédnutí zboží, obchodům zase obdržet peníze stejně rychle, jako by zákazník platil kartou. A to vše bez nákladů navíc,“ uvádí Adam Kolesa. „Každý obchodník ví, že ohlídat náklady bude o letošních Vánocích dvojnásobně složité, a s platbou Mall Pay jsme jim připraveni pomoct.

Mall Pay

Podobné problémy – tedy zjednodušení plateb pro zákazníky i e-shopy – řeší ostatně celý vyspělý svět. I z toho důvodu jsou platební metody spojené s možností odložit platbu nejrychleji rostoucími v Česku i Evropě. Podle Global Payments Report porostou BNPL (buy now – pay later) platby 28% tempem během následujících pěti let. V regionu EMEA je již dnes prostřednictvím odložených plateb financováno 5,8 % e-commerce nákupů, přičemž do dvou let půjde o skoro 9 %.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze