Máte špatnou náladu? Máme pro vás několik způsobů, jak si ji zlepšit

Máte špatnou náladu? Máme pro vás několik způsobů, jak si ji zlepšit
Fotografie: unsplash.com
  • Zkuste si naplánovat dovolenou, nebo jen výlet, abyste se naladili na pozitivní myšlenky
  • K dobré náladě vám pomůže hudba, nebo setkání s přáteli
  • A můžete si také udělat radost tím, že si koupíte něco nového

Zimní pochmurné počasí, tma v brzkých odpoledních hodinách, nebo prostě jen nevydařený den – to všechno může vést k tomu, že máte špatnou náladu a utápíte se ve špatných pocitech a myšlenkách. Ačkoliv se vám v tu chvíli může zdát, že se nic nezlepší, stačí udělat jen malou změnu a nálada se vám během chvilky zvedne. Které věci pro zvednutí nálady zabírají?

Naplánujte si dovolenou nebo výlet

Změňte své myšlení na něco pozitivního. Chystáte se v létě na dovolenou? Podívejte se, na jaké místo byste chtěli zajet či zaletět a rovnou si prohlédněte i fotky z místa. Podle happierhuman.com už jen samotné plánování dovolené je povzbuzující. A nemusí jít vyloženě o dovolenou – stačí jen výlet, kam jste se chtěli už delší dobu podívat. Svoje myšlenky tak upřete na něco hezkého a budete se mít na co těšit.

Pusťte si hudbu

Hudba má jednoznačně vliv na vaše myšlenky i náladu. Pokud se cítíte smutně, pusťte si písničky, která ve vás vyvolávají hezké vzpomínky, nebo vás roztančí. Podle studie způsobuje hudba změny průtoku krve v mozku a navozuje příjemné emocionální reakce. Důležité je vybrat si písničky, které máte rádi a které nemáte spojené s žádnou negativní emocí.

Poslech hudby

Nebuďte sami

Možná zrovna nemáte náladu s někým řešit vaši emocionální stránku, ale sejít se s přáteli vám pomůže změnit prostředí a přijít na jiné myšlenky bez toho, aniž byste museli popisovat své pocity. Pokud vlastníte domácího mazlíčka a nemáte chuť se s nikým bavit, pro zvednutí nálady vám postačí se k němu přitulit a pomazlit se s ním. Pokud žádné zvíře doma nemáte, můžete místo toho podle trackinghappiness.com navštívit například kočičí kavárnu, nebo zajít za blízkým přítelem, který zvíře má.

Udělejte si radost

I když se vám zrovna teď nic nechce, je důležité myslet na to, co přijde potom. Rádi se oblékáte? Kupte si nějaké nové oblečení. Nebo si rádi pochutnáte na dobré kávě? Objednejte si ji online. Můžete si udělat radost čímkoliv, co vás zrovna napadne, klidně i jen objednávkou dobrého jídla domů, nebo rezervací masáže.

Pusťte si oblíbený film

Pokud se cítíte sami, pozvěte někoho na filmový večer. U filmu se většinou moc nemluví, ale podle betterup.com stačí, že budete cítit přítomnost někoho dalšího, když se cítíte osamoceni. Je jedno, jaký žánr zvolíte, důležité je přijít na jiné myšlenky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze