Microsoft vyvíjí nositelné zařízení pro pacienty s Parkinsonovou nemocí

Microsoft vyvíjí nositelné zařízení pro pacienty s Parkinsonovou nemocí
  • Microsoft si patentoval zajímavé nositelné zařízení
  • Mohlo by být nápomocné pro lidi s Parkinsonovou nemocí

V posledních letech se může zdát, že Microsoft zcela vyklidil segment nositelné elektroniky. Jeho poslední pokus zvaný Band 2 je datovaný až do roku 2015. Americká společnost však neusnula na vavřínech. Dokazuje to zveřejnění patentového dokumentu lakonicky nazvaného Wearable Device. Jeho podání proběhlo již v červnu 2017, avšak ke zveřejnění došlo až nyní.

Microsoft

Zařízení má dle patentu mít například podobu kruhu, který bude možné nasadit na nohu či paži. Průměr zařízení není nijak specifikován. Na těle zařízení má být hned několik senzorů, jejichž umístění by mohlo být variabilní. Vzájemnou spoluprací těchto senzorů má dojít k omezení či stabilizaci nedobrovolných pohybů končetin či kloubů. Tím trpí lidé s Parkinsonovou nemocí a takové zařízení by jim mohlo výrazně zkvalitnit život.

Microsoft údajně pracuje i na baterii, která by umožňovala minimálně celodenní využívání takového typu zařízení. V tuto chvíli není zřejmé, zda se takového přístroje v dohledné době dočkáme. Je však rozhodně pozoruhodné, že se Microsoft na takové projekty soustředí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze