Monstra v lidské podobě: Kdo byli nejkrutější vrazi v dějinách?

Monstra v lidské podobě: Kdo byli nejkrutější vrazi v dějinách?
Fotografie: unsplash.com
  • Jeden z nejznámějších vrahů byl Jack Rozparovač, který nebyl nikdy dopaden
  • Jeffrey Dahmer zabíjel mladé muže velmi trýznivým způsobem a pojídal jejich maso
  • John Wayne Gacy lákal do svého domu chlapce a mladé muže, které následně mučil

Vrazi existovali už od počátků dob lidstva. Známým vrahem byl už syn Adama a Evy Kain, který zabil svého bratra Ábela. V historii existuje nespočet vrahů, kteří byli krutí, někteří se ale zapsali do historie jako ti nejhorší sérioví vrazi, kteří kdy žili. O některých jste určitě už slyšeli, některá jména možná uslyšíte poprvé. Kteří vrahové zabíjeli své oběti opravdu krutým způsobem?

Jack Rozparovač

Pravděpodobně nejznámější sériový vrah, který nebyl nikdy dopaden. Za oběti si vybíral ženy, převážně ty, které neměly peníze a nabízely tak svá těla, aby si mohly zaplatit přespání. Podle history.com zabil Jack Rozparovač nejméně pět žen, a to mezi srpnem a listopadem 1888. Ženy byly vždy znetvořeny a podle toho, jak přesně věděl, kde se nacházejí orgány, se předpokládá, že se jednalo o chirurga nebo řezníka. Vzhledem k tomu, že v té době neexistovaly kamery, otisky prstů ani další moderní metody kriminologie, pravděpodobně se už nepodaří zjistit, kdo za vraždami stál a proč najednou vraždění ustalo.

Ted Bundy

Sériový vrah, který se stal v době soudního procesu mediálně známým. Některé ženy jej přes jeho šarm považovaly za velmi romantického a nevěřily, že by byl schopný zabíjet – až do poslední chvíle totiž tvrdil, že byl nevinný. Dokonce si jednu z obdivovatelek vzal. Podle britannica.com se nakonec přiznal k 28 vraždám, ale vyšetřovatelé mají za to, že má na svědomí stovky úmrtí. Vybíral si mladé ženy, většinou vysokoškolačky, které znásilňoval a následně zavraždil, ale i mrzačil. Podařilo se mu dvakrát uniknout z policejní vazby, nakonec byl odsouzen k smrti. Popraven byl v roce 1989 na elektrickém křesle.

Jeffrey Dahmer

Americký vrah, jehož vraždy byly extrémně kruté. S vraždami začal ještě, když mu nebylo ani 20 let. Vybíral si mladé muže, jež lákal k sobě domů na pití alkoholu a nafocení fotek za peníze. Doma je velmi trýznivým způsobem zabil, rozřezal a jejich maso konzumoval. Jak uvádí foxnews.com, celkově zavraždil 17 chlapců a mužů. Poslední plánované oběti se podařilo uprchnout, a tak se jeho vraždy podařilo odhalit. Dahmer byl odsouzen na 15 doživotí, ale ve vězení strávil pouze dva roky, jelikož byl zabit jiným vězněm. Jeho příběh se stal ještě známějším, když Netflix v roce 2022 vydal minisérii Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera.

John Wayne Gacy

Na první pohled přátelský muž, který miloval večírky a vystupoval jako klaun na dětských oslavách. Zabil ale nejméně 33 chlapců a mladých mužů, které vždy nalákal k sobě domů na kouzelnický trik, v rámci jehož vždy chlapce svázal, znásilnil a následně mučil. Těl se pak zbavoval hozením do řeky nebo je pohřbil pod dům. Ačkoliv se snažil u soudu obhájit tím, že byl v době vražd nepříčetný, nakonec byl odsouzen k smrti. V roce 1994 byl popraven smrtící injekcí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze