Nahlédněte do jiného světa

To nejlepší z Netflixu
Nahlédněte do jiného světa
Fotografie: Netflix
  • Dnes na okamžik unikneme realitě a nahlédneme do světa sci-fi
  • Podíváme se na staré klasiky a novinky, které Netflix nabízí

Občas není na škodu uniknout realitě a nahlédnout do jiného světa. Může jít o smyšlený svět, který se nikdy nemůže stát realitou, nebo o blízkou budoucnost, kterou máme na dosah ruky.

Muži v černém (Men in Black)

Nezapomenutelný akční snímek režiséra Barryho Sonnenfelda, který byl natočený podle stejnojmenného komiksu od Marvel Comics. Premiéru měl 2. července 1997. V kinech po celém světe vydělal více než 589 milionů dolarů a v hlavních rolích si zahráli Tommy Lee Jones a Will Smith. Muži v černém získali Oscara za nejlepší masky.

Tajný agent K je členem tajné nadstátní agentury MIB. Ta má za cíl zbavit Zemi ilegálních mimozemských imigrantů. Celoživotní partner agenta K odchází do důchodu a on si musí vybrat nového. Stane se jím nováček James Darrel Edwards III.

Zajímavosti

  • Režie filmu byla nabídnuta Quentinu Tarantinovi, ten nabídku odmítl.
  • Poté, co si Will Smith přečetl scénář, nechtěl film natočit, jeho žena ho však přesvědčila.

Muži v černém nejsou klasické sci-fi, je to spíš komedie – klasika plná nezapomenutelných hlášek.

Dabing: ne, české titulky: ano.

Divergence (Divergent)

Film režiséra Neila Burgera, který je založený na stejnojmenné knize autorky Veronicy Roth. Světová premiéra proběhla 18. března 2014, k nám se ale film dostal až 1. května 2014. V hlavních rolích se představili Shailene Woodley a Theo James. Netflix nabízí i pokračování filmu s názvem Rezistence (Insurgent).

Příběh se odehrává ve světě po velké válce. Mladí lidé jsou po dovršení 16 let věku rozděleni do frakcí podle jejich kvalit. Frakcí je pět (Sečtělí, Mírumilovní, Upřímní, Neohrožení a Odevzdaní). Beatrice „Tris“ Prior (Shailene Woodley) se dozví, že má předpoklady pro více frakcí, tím se ale stává pro společnost nebezpečnou.

Zajímavosti

  • Před natáčením museli všichni herci absolvovat dvouměsíční trénink ve výcvikovém táboře.
  • Tetování, které měl Čtyřka (Theo James), bylo poskládáno ze čtyřiceti kousků. Samotná aplikace trvala zhruba tři hodiny.
  • S Anselem Elgortem, který ve filmu hraje bratra Tris, se Shailene Woodley už moc dobře zná. Ve filmu Hvězdy nám nepřály hráli pár.

Přiznám se, že jsem původně zhlédnutí tohoto snímku odmítala. První půl hodinu jsem stále váhala, zda chci ve sledování pokračovat. Svět, který byl ve filmu vytvořen, mi nedával vůbec smysl. Proč by děti musely opouštět svoje rodiče v dovršení určitého věku? Jak minuty ubíhaly, do filmu jsem se ponořila. Po skončení jsem se nemohla dočkat pokračování.

Dabing: ne, české titulky: ano.

Hunger Games (The Hunger Games)

Snímek Hunger Games byl natočen podle knihy Aréna smrti. Film režíroval Gary Ross a byl nominován na víc jak tři desítky cen, mnoho z nich i vyhrál. V hlavních rolích se představili Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson a Liam Hemsworth. V Čechách měl film premiéru 22. března 2012. Hunger Games má dohromady čtyři díly, Netflix nabízí všechny.

Země Panem má 12 krajů. V hlavním městě jménem Kapitol se každý rok pořádá turnaj Hunger Games. Každá kraj musí do turnaje poslat jednu dívku a jednoho chlapce. Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) se rozhodne zúčastnit turnaje, a tím zastoupit její mladší sestru Primrose (Willow Shields), která byla původně vybrána. Během her se bude muset spolehnout jen na své instinkty, její protivníci se přitom na turnaj připravovali od mala.

Zajímavosti

  • Natáčení druhého dílu bylo oficiálně potvrzeno ještě před premiérou prvního dílu.
  • Jennifer Lawrence kromě jiného trénovala i lukostřelbu s bronzovou olympioničkou Khatunou Lorig.
  • Na natáčení spolupracovala i autorka knižní předlohy Suzanne Collins.

Viděla jsem všechny čtyři díly a první byl asi nejlepší. Člověk nevěděl, co má čekat a jak budou hry vypadat. Koncept dalších dílů je docela podobný.

Dabing: ano, české titulky: ano.

Láska a příšery (Love and Monsters)

Jeden z nejnovějších filmů se jmenuje Láska a příšery. Režie se ujal Michael Matthews. I když se na filmu začalo pracovat již v roce 2012, natáčení začalo až poté, co se k filmu připojil Dylan O'Brien. Film měl mít celosvětovou premiéru v únoru letošního roku, ale kvůli pandemii koronaviru se tvůrci rozhodli jej uvést na Netflixu.

Zem ovládly velké příšery a lidé byli nuceni schovat se do podzemí. Mezi nimi byl i Joel Dawson (Dylan O'Brien). Po sedmi letech se rozhodne opustit bezpečné podzemí a najít lásku ze střední.

Zajímavosti

  • I psi mají své dubléry. V tomto filmu psa jménem Boy hráli dva psi, kteří se střídali.
  • Scéna s přerostlým šnekem, kdy mu oba hlavní hrdinové děkují, byla pouhá improvizace. Režisérovi se ale tak líbila, že se rozhodl ve filmu ji nechat.

Fajn oddychovka, která vám zpříjemní večer. Samozřejmě nechybí i trocha napětí. Už před zhlédnutím mě napadlo, že film bude v podobném stylu jako Zombieland, akorát místo zombie vás honí příšery, a také to tak bylo.

Dabing: ne, české titulky: ano.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze